Política

Premià de Mar ha de tornar a posar la bandera espanyola

Un jutjat obliga a restituir la ‘rojigualda' al balcó de l'ajuntament arran del recurs interposat per la delegació del govern

L'alcalde diu que s'haurà d'acatar l'ordre però que es recordarà que ho fan “per imperatiu legal”

Premià de Mar haurà de tornar a penjar la bandera espanyola a l'ajuntament. Així ho ordena una notificació de la sentència dictada pel jutjat contenciós administratiu número 3 de Barcelona, per la qual s'estima el recurs interposat per la delegació del govern i es condemna l'Ajuntament de Premià de Mar a penjar la bandera espanyola a l'edifici consistorial.

L'alcalde del municipi, Miquel Buch (CiU), va assegurar que “s'haurà d'acatar la sentència, però deixant clar que és per imperatiu legal i en contra de la voluntat del poble”. En aquest sentit, l'Ajuntament estudiarà fórmules que ja han fet servir altres consistoris –com Teià o Cabrils–, com és la d'instal·lar una placa a l'edifici de l'ajuntament on es posi de manifest que la restitució de la bandera espanyola es fa per imperatiu legal. Buch també va comentar que s'esgotarà “fins a l'últim moment” abans de tornar a penjar la rojigualda a l'ajuntament. L'alcalde, però, va voler anar més enllà. “El dia que s'organitzi una desobediència general i la Generalitat o el Parlament ens demanin que fem un pas més, llavors el farem”, va dir.

D'altra banda, si no es complís aquesta sentència Buch podria afrontar una sanció que podria arribar a ser d'inhabilitació. A l'ajuntament de Premià de Mar actualment onegen les banderes catalana i premianenca, i des de l'abril del 2014 s'hi va afegir l'estelada, que llueix al balcó de l'edifici consistorial.

Per la seva banda, el principal partit de la oposició, Crida Premianenca (CP), va instar a desobeir aquesta sentència. “No pensem obeir tribunals espanyols, ja no som en aquesta pantalla”, va manifestar el seu portaveu, Joan Ribet. En aquest sentit, la formació independentista volia presentar una moció d'urgència al ple municipal d'ahir al vespre, en el qual, entre altres temes, es volia ratificar la decisió de no posar la bandera espanyola a l'ajuntament. Finalment, però, aquesta moció no es va debatre, ja que no va prosperar la seva admissió en el ple amb els vots contraris de C's, el PSC i el PP. CiU i ERC es van abstenir i els únics que van votar a favor d'incloure-la van ser CP i ICV-EUiA. Actualment, l'anomenada guerra de banderes afecta més de 90 ajuntaments de tot Catalunya, dels quals una desena formen part de la comarca del Maresme.

LA FRASE

S'haurà d'acatar, però deixant clar que és per imperatiu legal i contra la voluntat del poble
Miquel Buch
Alcalde de Premià de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.