Política

“No tot s'hi val”, diu Ribera, que plega a Castelló

El regidor de Demòcrates critica la forma com s'ha fet el pacte ERC-CiU

La situació s'hauria d'haver resolt “jugant amb les cartes al descobert, sense fer el llit a ningú”, diu Agustí Ribera. El regidor de Demòcrates, que ha estat membre fins ara de l'equip de govern de Castelló d'Empúries, va comparèixer ahir per explicar per què deixa l'acta de regidor i no continuarà en la nova etapa en què el seu antic grup, CiU, formarà govern amb ERC. Ribera considera que les discrepàncies de fons amb els components del seu antic grup que l'han portat a prendre aquesta decisió no són tan grans, sinó que és la manera com s'ha portat. El regidor explica que la seva marxa del consistori es produeix sobretot per coherència i pel seu convenciment que “en política no tot s'hi val” i perquè ell no estava disposat a trair “ni l'esperit ni els socis del pacte de govern”.

Ribera apostava per la proposta d'un govern en minoria entre els set socis que quedaven després de l'expulsió dels dos “companys” del PP –una proposta que, segons ell, “s'havia consensuat entre tots”–. “No pot ser que s'estigui prometent fidelitat a una banda mentre es negocia amb l'altra”, diu Ribera. El representant de Demòcrates també considera que “una acta la guanya tota una llista de gent que ha treballat per assolir fites comunes” i que el respecte als seus companys li “exigia retornar allò que és de tots”.

Agustí Ribera va prendre possessió del càrrec de regidor el 5 de novembre passat després de la mort d'Antònia Carbonell. Ara, amb la seva sortida del consistori, serà substituït per la persona següent de la llista que va presentar CiU a les últimes eleccions municipals, Anna Gusó. Ribera hi afegeix que a partir d'ara es dedicarà a reforçar la implantació del nou partit, Demòcrates de Catalunya. Dijous vinent es preveu que es faci el ple extraordinari en què Assumpció Brossa renunciarà com a alcaldessa per passar a ser la número 2 i Salvi Güell (ERC) serà elegit nou alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona