Política

El corrent convergent Generació Llibertat aposta per un nou partit

El corrent intern de CDC Generació Llibertat s'ha pronunciat, amb vista a la consulta interna del 21 de maig, a favor de fundar un nou partit que aglutini diverses sensibilitats ideològiques per “ocupar la centralitat social i electoral del país”. Reunit ahir a Castelldefels, el grup aposta en una nota per crear una nova força “horitzontal”, amb una estructura reduïda i una direcció executiva, que es regeixi per primàries per triar els càrrecs i elabori de forma “col·lectiva” els programes electorals i documents estratègics. Així mateix, defensa la limitació de mandats i una “clara separació” entre partit i govern, i dóna “per superat” el debat del dret a decidir per defensar una Catalunya independent en el marc de la UE, “ja sigui com a estat membre o país associat”.

El grup ha convidat tots els corrents interns i la militància a una reunió el 28 de maig a Vic per exposar el seu projecte. Entre la trentena de portaveus nomenats ahir hi ha les diputades al Parlament, Meritxell Roigé, i el Congrés, Lourdes Ciuró, la secretària de Medi Ambient, Marta Subirà, el de Territori i Mobilitat, Ricard Font, o el director de l'Agència de Residus, Josep M. Tost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.