Política

Puigdemont:“Quan sigui el moment la UE tindrà raons bastant poderoses per reunir-se amb el govern”

El president de la Generalitat està “convençut” que la Comissió Europea mostrarà “interès” en parlar sobre la situació catalana

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dilluns des de Brussel·les que “quan sigui el moment” la Unió Europea tindrà “raons bastant poderoses sobre la taula” per reunir-se amb el govern català. Puigdemont ha reiterat, però, que aquest “no era l'objectiu del viatge” a Flandes que ha fet aquest cap de setmana. “Quan tingui interès de parlar es produirà el que s'hagi de produir, i estic convençut que no només interessarà a la part catalana sinó també a l'europea”, ha dit el president en declaracions als mitjans des de la Delegació de la Generalitat davant de la UE, on s'ha trobat amb el president dels liberals europeus, Hans Van Baalen.

Puigdemont també ha admès ser “molt escèptic” sobre la possibilitat de negociar una consulta sobiranista amb el govern espanyol que surti de les urnes, tot i que ha avançat que buscarà reunir-se amb representants de la Comissió Europea una vegada es vegin els resultats del referèndum al Regne Unit sobre la sortida o no del país a la Unió Europea, conegut com a Brexit, i la composició del nou Govern espanyol.

“Sóc molt escèptic i de les reunions que he realitzat amb tots els líders polítics no extrec la conclusió que aquest sigui un problema de només una persona o un partit polític”, ha reconegut en unes declaracions a la premsa a Brussel·les, on posarà aquest dimecres el punt final a la seva primera visita a l'estranger en resposta a una invitació del Govern flamenc, preguntat per si creu que serà més fàcil negociar una consulta independentista amb un nou Govern central.

Enorme interès internacional per Catalunya

Puigdemont ha assegurat que en els seus dies de viatge a Bèlgica i durant les “més de 12 entrevistes amb ambaixadors” internacionals que ha mantingut a Catalunya ha pogut constatar “un enorme interès exterior en saber què està passant a Catalunya”. Amb tot, ha reiterat que en aquesta ocasió no ha demanat cap reunió amb la Comissió Europea.

Segons Puigdemont, el programa de govern de Catalunya té “objectius que estan en desenvolupament”. “Estic convençut que hi haurà un interès, quan sigui el moment, per part de tots els actors d'aquest procés, en parlar”, ha avisat. “Quan veiem que això ha de ser així, i hi ha un interès mutu, ho demanarem”, ha insistit, afegint: “Estic absolutament convençut que hi haurà raons sobre la taula bastant poderoses perquè els interessi reunir-se amb nosaltres”.

Puigdemont no ha volgut entrar en valorar amb qui de la Comissió Europea s'hauria de trobar per parlar de Catalunya. “Veurem com es troba la política europea i quina resposta dóna i com demostra la seva capacitat d'adaptació als canvis i al realisme polític a partir del referèndum del Regne Unit”, ha assegurat el president de la Generalitat. “Veurem també quin és el govern espanyol i quines opinions poden tenir alguns governs de dins i de fora de la UE davant de la situació política i econòmica general d'Europa i, en particular, d'Espanya”, ha remarcat, insistint que cal anar “pas a pas”.

Carles Puigdemont, que s'ha entrevistat durant el cap de setmana amb l'alcalde d'Anvers, el ministre-president de Flandes, el president del parlament federal de Bèlgica i el líder dels liberals europeus, ha assegurat que el balanç del seu primer viatge a l'exterior és “altament positiu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA