Política

Rufián afirma que no cal una llista unitària perquè ja hi ha “unitat d'acció”

El número 1 de la candidatura republicana a les eleccions espanyoles reivindica la transversalitat de la candidatura republicana

El portaveu adjunt d'ERC veuria positiu que la CUP també es presentés al 26-J

El tàndem format per Gabriel Rufián i Joan Tardà tornarà a encapçalar les llistes d'ERC a les eleccions espanyoles del proper 26 de juny. Els republicans no estan interessats en iniciar un nou debat sobre una llista unitària que ja van descartar per als comicis del 20 de desembre. Dissabte passat el consell nacional ja va decidir presentar les mateixes candidatures que van presentar ara fa quatre mesos, tot i que encara no s'ha ni obert el termini per presentar-les.

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha afirmat aquest dilluns que no cal una llista conjunta amb CDC per a les eleccions generals perquè en aquests quatre mesos de legislatura s'ha demostrat que “la unitat d'acció ja existeix”. El diputat ha subratllat que a Madrid “tenen clar” que van plegats i ha recordat que en aquests quatre mesos s'han coordinat amb Democràcia i Llibertat per votar en el mateix sentit en tot allò que tingués a veure amb el procés sobiranista.

Rufián ha reivindicat que la candidatura que tornarà a encapçalar previsiblement ja representa la diversitat i els espais ideològics de l'independentisme, ja que agrupa candidats provinents de la socialdemocràcia, del món sindical, de l'empresa, de l'ecosocialisme, de les entitats sobiranistes i fins i tot, de la democràcia cristiana. Segons ell, la veritable transversalitat de l'independentisme es demostra en candidatures “obertes” com la d'ERC: “La llista està formada per un professor universitari que era d'ICV, per una tupamara de l'Uruguai, per un sindicalista d'UGT de Tarragona, per una persona d'Òmnium experta en cultura de Lleida, per un ex d'Unió, per una ex del PSC, per l'alcaldessa de Ripoll, per un heroi com Joan Tardà i per un que ve de Súmate com jo mateix”.

“Si algú vol votar una llista transversal, que voti ERC”, ha sentenciat.

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, que també repetirà a la llista com a número 2 per Barcelona, ha assenyalat que cinc dels seus nou diputats són independents: “No hi ha cap grup parlamentari que tingui més diputats independents que militants del partit”.

Els dos diputats republicans al Congrés han reivindicat la unitat d'acció de l'independentisme a Madrid a partir de grups diferenciats. De fet, més que amb la unitat, Rufián ha opinat que és amb la diversitat amb la que es demostra la transversalitat del procés sobiranista. Per això veuria amb bons ulls que la CUP decidís presentar-se a les eleccions espanyoles, malgrat que pogués restar votants a ERC. “La meva opinió personal és que seria molt bo que es presentessin. A mi m'agradaria que al Congrés dels Diputats es reflectís la transversalitat d'aquest procés i que un partit que ha estat, és i serà crucial per al procés estigués representar”, ha afirmat. I com ja va fer durant la campanya del 20-D, el cap de llista d'ERC ha tornat a desitjar sort a la candidatura convergent pel 26-J.

Rufián ha fet una crida als votants independentistes a acudir a les urnes el 26 de juny i ha advertit que, en cas de no fer-ho, alguns aprofitaran per dir que el procés va “a la baixa”.

Els caps de llista d'ERC opinen que la nova campanya electoral hauria de fugir dels grans actes i centrar-se en la “pedagogia”. En conseqüència, es proposen posar l'èmfasi en tot allò que els ha donat temps a fer en aquests quatre mesos, durant els quals han intentat “derogar la reforma laboral; explicar que tenir un Estat amb pobresa energètica i habitacional és inassumible, i ampliar el sufragi electoral a tots aquells majors de 16 anys”. Aquestes qüestions, conjuntament amb la defensa del full de ruta independentista, marcaran el discurs d'ERC en el proper mes i mig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona