Política

Els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Viladecans reclamen explicacions a l'equip de govern

La Guàrdia Civil escorcolla el consistori i deté el primer tinent d'alcalde, Joaquín Guerrero

Alguns partits afirmen que les sospites sobre els vincles entre el PSC i Inipro s'arrossegaven des de feia anys

Els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Viladecans han reclamat al govern municipal del PSC i ICV-EUiA que doni explicacions immediates sobre la relació del consistori amb l'empresa Inipro, que aquest dimecres ha motivat la detenció del primer tinent d'alcalde, Joaquín Guerrero, i l'escorcoll del consistori per part de la Guàrdia Civil en el marc de l'operació Amfiteatre.

Els agents busquen des de primera hora del matí fins a una desena de contractes de l'Ajuntament amb l'empresa Inipro de l'any 2008, presumptament adjudicats a dit i sense concurs públic. El dispositiu policial a Viladecans s'ha concentrat a la seu de l'Àrea d'Economia i Gestió Interna, on l'escorcoll s'allarga des de les onze del matí, a aproximadament. Qui va ser el regidor responsable de la Secretaria General de l'Ajuntament el mandat 2007-2011 –i actualment primer tinent d'alcalde de Presidència–, Joaquín Guerrero, ha estat detingut.

Fonts municipals han explicat a l'ACN que l'objectiu de la Guàrdia Civil és trobar una desena de contractes de l'any 2008 que presumptament s'haurien adjudicat irregularment, a dit i sense concurs públic.

Els grups de l'oposició volen que s'aclareixi si s'han produït irregularitats. Alguns asseguren que les sospites sobre les vinculacions entre el PSC i Inipro ja feia anys que s'arrossegaven.

El grup municipal d'ERC ha rebut amb poca sorpresa l'escorcoll al consistori i recorda que l'any 2014 ja es van detectar “dubtoses formes en la concessió dels serveis educatius que beneficiaven directament Inipro, militants socialistes i familiars”. Els republicans, van denunciar-ho a la Fiscalia Anticorrupció i a l'Oficina Antifrau.

La portaveu d'ERC al consistori, Bàrbara Lligadas, assegura que des del respecte a la presumpció d'innocència espera que s'aclareixin aquests casos que “només fan que embrutir la reputació del nostre Ajuntament i incrementar la desconfiança de la ciutadania en tota la classe política”.

La regidora de Viladecans Si Pot Purificació González ha declarat als mitjans que la vinculació del consistori amb Inipro és un assumpte de “debat permanent”. González calcula que un 2% del pressupost municipal està en mans d'aquesta empresa.

A través d'un breu comunicat, el grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya ha demanat respecte absolut al principi de presumpció d'innocència i col·laboració absoluta amb la justícia”. Al mateix temps, ha demanat explicacions a l'alcalde, Carles Ruiz, per saber el per què de la detenció del primer tinent d'alcalde i de l'escorcoll en dependències municipals.

El portaveu del PP, José Padilla, assegura que la situació al municipi és “extremadament greu” i reclama explicacions “perquè tots els veïns tenen dret a conèixer de primera mà si s'han comès o no irregularitats”. Els populars reclamen “màxima transparència” i que es facin públics tots els contractes signats amb l'empresa investigada

El grup municipal de Ciutadans ha titllat de “molt greu” la vinculació de l'Ajuntament amb el cas Inipro per presumptes irregularitats i reclama al govern municipal que “col·labori totalment” amb la Guàrdia Civil. Com la resta de grups, C's ha exigit que s'informi “amb urgència” a la ciutadania sobre aquesta qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia