Política

ERC i CiU es reparteixen el nou cartipàs del govern a Castelló d'Empúries

El ple va validar ahir el repartiment entre deu regidors –sis d'ERC i quatre de CiU– de les set àrees que formen el nou govern acordat entre les dues formacions

El canvi de govern que es viu a Castelló d'Empúries va quedar plasmat ahir amb la presentació del nou cartipàs municipal. Tal com s'havia avançat en el pacte entre CiU i ERC, el nou govern queda distribuït entre els sis representants republicans i els quatre de Convergència. El govern queda repartit en set àrees (vegeu el gràfic). Tot i això, en el ple d'ahir a l'àrea de Serveis Interns no se li va atribuir cap regidor en concret perquè no tots els membres del consistori hi eren presents: el ple d'ahir va validar la renúncia d'Agustí Ribera i en una altra sessió el substituirà Anna Gusó, següent en la llista de CiU. L'àrea de Serveis Interns serà, doncs, atribuïda a Anna Gusó quan s'incorpori al consistori.

L'alcalde, Salvi Güell, es reserva una macroàrea d'Alcaldia que concentra Hisenda, Secretaria, Serveis Jurídics, Subvencions, Transparència, Comunicació, Departament d'Impremta i Disseny, Governació i Policia Local, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Protecció Civil, Cooperació i Agermanaments. Güell compartirà aquestes responsabilitats amb el suport d'una altra representant d'ERC, Anna Massot. L'antiga alcaldessa, Assumpció Brossa, assumeix la primera tinència d'alcaldia i l'àrea d'Igualtat i Drets Socials, mentre que els tres altres representants de CiU tindran responsabilitats en les àrees de Territori, Cultura i Serveis Interns. Tal com havia avançat l'alcalde, no s'han repartit totes les àrees amb exclusivitat a una de les dues formacions, i l'àrea de Territori i Sostenibilitat serà integrada per representants d'ERC i CiU.

Pel que fa a les dedicacions, Salvi Güell tindrà dedicació exclusiva amb el mateix sou que l'anterior alcaldessa. Assumpció Brossa mantindrà també la dedicació exclusiva fins a final d'any i a partir del 2017 cobrarà per assistències com la resta de membres del govern.

Amb aquest pacte, ERC (la llista més votada el 2015) i CiU (la segona llista més votada) fan un gir a la política de Castelló d'Empúries i deixen a l'oposició les llistes amb menys representació (el PP, Plataforma Cívica, Udem, el PSC i Entesa). El nou govern posa fi a l'intent de CiU de governar amb el PP, Plataforma Cívica i Udem que es va tancar amb l'expulsió dels regidors populars del govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia