Política

Viladecans, en estat de xoc pel cas Inipro

El ple extraordinari aprova crear una comissió de seguiment amb membres de tots els grups municipals

Viladecans va viure ahir un dels plens més multitudinaris que es recorden en la sessió extraordinària convocada per tractar l'escàndol del cas Inipro. Enmig d'una gran expectació ciutadana, en el ple, que es va haver de traslladar a l'Auditori Pablo Picasso per augmentar la capacitat d'assistents, es va oficialitzar la dimissió del primer tinent d'alcalde, Joaquim Guerrero, actualment en llibertat provisional, i l'alcalde del municipi, Carles Ruiz, va donar explicacions a la resta de grups sobre l'escorcoll que la Guàrdia Civil va fer a dependències municipals el dia 4 de maig en el marc del cas Inipro.

Insuficient

Segons informa l'agència ACN, Ruiz, que va expressar la seva “estupefacció i tristesa pels fets ocorreguts”, va anunciar la creació d'una comissió de seguiment del cas amb tots els grups municipals per traslladar puntualment a l'oposició tota la informació que arribi un cop s'aixequi el secret de sumari. Al seu torn, l'oposició en bloc va acusar el govern municipal de “falta de transparència”. Els grups de l'oposició veuen insuficient la comissió aprovada per aclarir la relació del consistori amb l'empresa investigada i van anunciar que presentaran una bateria de propostes al pròxim ple municipal perquè s'aclareixi la relació del consistori amb l'empresa investigada.

Durant la seva intervenció, l'alcalde va explicar que la Guàrdia Civil, durant l'escorcoll, va sol·licitar quatre expedients administratius i documentació relativa a una contractació laboral temporal amb un import de 120.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.