Política

política municipal

La CUP acusa l'exalcalde d'Arenys de Munt d'haver agafat diners del partit

Les diferències entre la formació i Josep Manel Ximenis es dirimiran als jutjats

L'edil acusa els seus excompanys de pressionar-lo perquè deixi l'acta

Les diferències entre la CUP i qui va ser un dels membres més visibles de la formació independentista, l'exalcalde d'Arenys de Munt Josep Manel Ximenis, es dirimiran als jutjats. Segons va avançar ahir l'ACN, l'esquerra alternativa ha presentat una denúncia contra l'impulsor de la primera consulta per la independència, al qual acusa d'un delicte d'apropiació indeguda. En la denúncia, afirmen que Ximenis es va quedar els poc més de 1.000 euros que hi havia en el compte de l'agrupació local de la CUP quan els seus membres van decidir expulsar-lo de la formació anticapitalista. Va ser l'octubre del 2015, quan l'expulsió ja s'havia fet efectiva i quan el partit va exigir a l'exalcalde i excandidat seu a la reelecció que traspassés tots els poders que tenia delegats. Tan bon punt es van adonar que faltaven els diners, els responsables del partit van presentar la denúncia, que ara ha estat admesa a tràmit als jutjats d'Arenys de Mar. Les estructures locals i nacionals de la CUP estan al corrent dels fets i de la denúncia des del primer moment, i han estat sempre favorables que el cas arribés als jutjats.

En declaracions a aquest diari, Ximenis va negar ahir totes les acusacions i va denunciar “l'assetjament constant” que rep, segons assegura, dels seus excompanys de partit. “No m'he apropiat de cap cèntim de ningú”, va afirmar el regidor, abans d'afegir que més aviat va haver de posar diners de la seva butxaca per poder fer activitats i comprar material durant la seva etapa a la CUP, ja que, segons va assenyalar, “al partit no hi havia gaires diners”. Amb tot, Ximenis considera que la querella li permetrà defensar-se i aclarir el conflicte i “les mentides” que els membres de la CUP d'Arenys de Munt estan divulgant sobre la seva persona.

Poc després de les últimes eleccions municipals, l'assemblea local del partit va decidir expulsar de manera fulminant qui durant anys va ser el seu cap visible i també candidat a l'alcaldia en els darrers comicis. De fet, dels tres regidors que la CUP va obtenir en les passades eleccions municipals, només l'actual portaveu, Maria Ballester, es manté com a representant del grup municipal. Arran de l'expulsió de Ximenis, ara edil no adscrit a cap partit, la CUP va refer ponts de diàleg amb ERC i es va incorporar el mes de novembre passat al govern municipal.

LA FRASE

Tot això forma part de la pressió constant a què em sotmeten; no m'he apropiat de cap cèntim de ningú
Josep Manel Ximenis
REGIDOR NO ADSCRIT DE L'AJUNTAMENT D'ARENYS DE MUNT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia