Política

política municipal

procés sobiranista

Badalona estudia com fer la consulta sobre l'AMI

L'alcaldessa, Dolors Sabater, va rebre la presidenta de l'entitat a l'ajuntament

Els màxims representants de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), amb la presidenta Neus Lloveras al capdavant, han iniciat una tanda de trobades amb els governs de les ciutats de la primera corona metropolitana a fi d'instar-los a preguntar als seus veïns si estan d'acord que la ciutat s'adhereixi a l'entitat. Ahir va ser el torn de Badalona, on els membres de l'AMI van ser rebuts per una comitiva municipal encapçalada per l'alcaldessa, Dolors Sabater.

A Badalona, les forces independentistes no tenen majoria en el ple municipal (l'òrgan on s'ha de prendre la decisió) i sembla que només nou dels vint-i-set regidors que té l'Ajuntament, entre el govern i l'oposició, estarien a favor d'afegir la ciutat a l'AMI. Això no obstant, Dolors Sabater s'ha compromès a treballar per poder portar a terme la votació ciutadana. A hores d'ara s'estudia com fer-la possible. Si l'organització de la consulta, però, depèn de l'autorització del ple, a hores d'ara és gairebé impossible que la votació acabi cristal·litzant. L'alcaldessa no va poder detallar si la votació es podria dur a terme sense el permís del ple.

En l'hipotètic cas que es preguntés als veïns i que el resultat fos favorable a l'adhesió, els partits polítics que són contraris a la incorporació a l'AMI ja han deixat clar que ho tombarien en el ple. Això no obstant, el govern de Badalona manté la idea de fer el referèndum i de compartir-lo, en format i dia, amb la ciutat de Barcelona. Els dos governs, fins ara, no s'han assegut a parlar de la proposta, segons va revelar l'alcaldessa badalonina.

Barcelona és una de les ciutats que aviat rebran la visita d'una delegació de l'AMI. En concret, Ada Colau té previst entrevistar-se amb Lloveras el 29 de juny. “Pensem que les àrees on hi ha una gran concentració de població han de poder opinar sobre l'ingrés a l'entitat”, va subratllar la presidenta de l'AMI, un cop finalitzada la trobada amb l'alcaldessa de Badalona. Actualment, Terrassa és la ciutat més gran que forma part de l'entitat. Lloveras és de l'opinió que fer la consulta és més qüestió de “voluntat” que no pas de “legalitat”. La fórmula a emprar dependrà de cada municipi, segons va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona