Política

Abdeslam tenia set objectius més a França

La Défense de París, l'aeroport de Tolosa, el port de Marsella, l'eurocambra, Lió, Lilla i el pont de Saint-Nazaire, en el seu punt de mira

La policia troba el seu ordinador

Salah Abdeslam, l'únic gihadista dels atemptats del 13 de novembre a París que continua viu, tenia set possibles objectius terroristes més. En un dels pisos de Brussel·les on va amagar-se després de la massacre del Bataclan, la policia ha trobat un ordinador amb plans precisos per cometre set atemptats més, tots a França, a més de diversos vídeos d'Estat Islàmic i del també terrorista Mohammed Merah, que va atacar una escola jueva de Tolosa el 2012. Abdeslam està tancat a la presó més gran d'Europa, Fleury-Mérogis, 30 quilòmetres al sud de París, aïllat de la resta de reclusos i vigilat pels agents les 24 hores del dia.

Els gratacels de La Défense, el districte financer de París, era un dels objectius potencials d'Abdeslam. De fet, també Abdelhamid Abbaoud, suposat cervell (si és que en tenia) de la cèl·lula abatut per la policia francesa a Saint-Denis, ja volia atacar aquest barri de negocis, segons la investigació. Els terroristes haurien fet servir un dron bomba o haurien intentat segrestar un avió per encastar-lo contra els edificis, com Al-Qaeda a les Torres Bessones del World Trade Center de Nova York l'11 de setembre del 2001. Els gihadistes també haurien utilitzat el mateix mètode per atacar la zona portuària de Marsella, segons la informació trobada a l'ordinador d'Abdeslam, en un fitxer amb el nom Abdeslam. Un tercer objectiu d'Abdeslam seria l'aeroport de Tolosa (que és on té la seu Airbus, per exemple), però en aquest cas es tractaria d'un atemptat suïcida, com els de Brussel·les, o d'un tiroteig, com el del Bataclan. I de la mateixa manera hauria previst atacar la seu del Parlament Europeu a Estrasburg. Precisament l'eurocambra ha enxampat dos dels seus xofers amb propaganda d'Estat Islàmic. La premsa francesa ja havia publicat aquests quatre objectius quan Abdeslam estava en crida i cerca, gràcies a la descoordinació dels serveis antiterroristes belgues.

Silenci, de moment

Però en l'ordinador del pis de Forest, al sud-oest de Brussel·les, els investigadors han trobat tres possibles objectius més, segons va revelar ahir BFMTV: el Museu Europeu de Lilla, el dipòsit d'hidrocarburs de Lió i el pont de Saint-Nazaire, el més llarg de França, de 3,3 quilòmetres.

Abdeslam s'ha negat fins ara a parlar amb els jutges que l'han interrogat a París, tot i que en ser detingut es va comprometre a cooperar amb la justícia. “És un petit imbècil de Molenbeek” amb “la intel·ligència d'un cendrer buit” i que “es pensa que la vida és un videojoc”, l'ha definit un dels seus advocats, Sven Mary.

LA FRASE

És un petit imbècil de Molenbeek” amb “la intel·ligència d'un cendrer buit
Sven Mary
Advocat de Salah Abdeslam

LA DATA

13
de novembre.
És la data dels atemptats a París, on van morir més de cent persones en diversos atacs coordinats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia