Política

política

procés sobiranista

Sánchez avisa del “perill” que el dret a decidir arribi a Euskadi i Galícia perquè creu que “banalitza la convivència”

El líder del PSOE admet que “la no resolució” del conflicte amb Catalunya “ha impedit que hi hagi un govern a Espanya”

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha aprofitat la seva participació a les jornades del Cercle d'Economia, a Sitges, per alertar del “perill” que veu ell en fer valer la reivindicació del dret a decidir i d'un possible referèndum. En clara al·lusió a Pablo Iglesias i a Podem –tot i no esmentar-los– el socialista ha dit que aquells que han fet bandera del dret a decidir fora de Catalunya “han obert una porta perillosa” perquè ara “també es parla de dret a decidir al País Basc, Galícia i podria obrir-se a altres territoris”. Segons el líder del PSOE, això “banalitza el dret a conviure entre espanyols”. A més, per primer cop, el socialista ha arribar a admetre que “és evident” que “la no resolució” del conflicte amb Catalunya “ha impedit que hi hagi un govern a Espanya”.

Catalunya està i ha estat al centre del debat polític espanyol. I tant és així que algunes de les afirmacions més contundents de Pedro Sánchez a la seva intervenció al Cercle d'Economia han girat al voltant, precisament, de la qüestió nacional catalana, el referèndum i la independència.

D'entrada, el socialista ha admès per primera vegada i de forma clara que “és evident que la no resolució” del conflicte de Catalunya ha estat el responsable de frenar un possible acord de govern entre els partits espanyols. “Ha impedit que hi hagi govern d'Espanya”, ha arribat a dir. A més, Pedro Sánchez ha arribat a reconèixer també que el conflicte territorial “ja no és només un problema dels catalans, sinó de tots els espanyols”.

Part d'aquesta culpa, Sánchez l'ha atribuït, justament, a la reivindicació de Podem i Pablo Iglesias d'un referèndum d'independència per a Catalunya. “El dret a decidir ha estat utilitzat per alguns com un esquer per pactar amb mi i després negar-s'hi”, ha retret al líder de Podem. A més, segons Sánchez, aquesta aposta per un referèndum “ha obert una porta perillosa” perquè “no només es parla de dret a decidir per a Catalunya, sinó també per a altres pobles d'Espanya”. “El País Basc, Galícia i podria obrir-se a altres territoris també”, ha afegit alertant dels efectes que creu que té el dret a decidir.

I és que per al líder del PSOE, la reivindicació que fa Podem “està banalitzant el dret a conviure entre espanyols”. “És evident que es dóna un pas més perquè ja no és només Catalunya”, ha sentenciat.

Les pensions en perill per la independència de Catalunya

Per fer-hi front a la crisi territorial, Pedro Sánchez ha insistit en la seva reforma federal de la Constitució i en “votar un acord i no una ruptura”. I és que el socialista creu que si s'acabés donant una possibilitat d'independència a Catalunya s'estarien posant en perill l'estabilitat política, social i econòmica d'Espanya. “Si es fragmenta i disgrega Espanya, parlem de coses pràctiques, què passa amb la seguretat social? Es posa en risc les pensions? És molt més senzill, valent i honest per als catalans i el conjunt d'espanyols que ens deixem de traslladar la solució i oferir la sortida més adequada, que és la reforma de la Constitució”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell