Política

política municipal

pacte de govern

ERC i la CUP fan les paus, sense Ximenis

El mandat arrenca amb la crisi interna de la CUP, que no reconeix l'exalcalde com a portaveu

Al pacte d'ERC i el PSC s'hi suma també la regidoria de la CUP

La divisió interna de la CUP a Arenys de Munt ha estat convulsa i ha marcat el primer any de mandat. La direcció nacional va donar la confiança a la regidora Maria Ballester com a portaveu i va relegar l'exalcalde i cap de llista, Josep Manel Ximenis, al grup mixt, al costat de la regidora Esther Sànchez.

Una posició incòmoda que es va evidenciar en el primer ple amb els regidors separats a la taula de plens i la petició formal perquè renunciés a l'acta de regidor. A més, amb el suport de la regidora de la CUP i la del PSC es va poder investir l'alcalde, Joan Rabasseda. Un ple de constitució amb retard, el 3 de juliol, arran de la reclamació del PP d'un vot nul que li permetia entrar un altre cop a l'Ajuntament, i que va fer caure un regidor als republicans.

El pacte de govern amb la regidora del PSC, Àngels Castillo, era a la cantonada i s'obria la porta a nous aliats. Abans de tancar l'any, Maria Ballester va fer el pas per entrar al govern deixant enrere tibantors entre els caps de llista de les dues formacions independentistes. Els resultats de les eleccions evidenciaven que ERC en sortia reforçada, sense que li passés factura el lideratge de la moció de censura contra Josep Manel Ximenis.

Entesa fàcil

L'alcalde, Joan Rabasseda, fa un balanç positiu d'aquests dotze mesos de mandat. “Ha estat fàcil poder treballar amb rigor i transparència i seguint el programa pactat”, resumia. Des de l'oposició, el portaveu del grup majoritari, el convergent Lluís Campassol, mantenia que al govern li ha “faltat voluntat política” per resoldre qüestions en què han volgut tirar pel dret. Es referia sobretot a l'actuació de la riera, tant a l'Eixample com al projecte que s'ha aprovat per fer un nou tram que ha aixecat enrenou. “No es poden permetre fer una consulta i recollir les opinions sobre el pont i l'aparcament de la riera?”, es preguntava el cap de l'oposició.

les claus

Santa Florentina

El trasllat del Festival de Santa Florentina al castell de Can Jalpí és un dels triomfs del govern, que va proposar l'espai als promotors i va negociar amb els propietaris del castell. El cicle de música clàssica s'assegura per tres temporades.

Cal Globus, pendent

S'ha tancat l'adquisició dels terrenys de la finca de cal Globus, amb les dues cases però amb la incertesa de com es rehabilitaran els dos edificis, que estan inclosos en el pla d'equipaments culturals. El solar es fa servir d'aparcament però hi ha pendent fer-hi la nova biblioteca.

La riera, obra cabdal

Acabar les obres a l'Eixample i encarrilar el nou tram de riera del Bellsolell en avall ha centrat la feina del govern tot i les crítiques per falta de participació.

Traslladar la mesquita

La sentència que obliga l'Ajuntament a fer tancar la mesquita és sobre la taula. No hi ha data d'execució però el col·lectiu musulmà haurà de buscar tard o d'hora un altre indret per resar.

EL CONSISTORI

ERC supera la CUP

La moció de censura encapçalada per ERC per fer fora de l'alcaldia Josep Manel Ximenis no va passar factura als republicans, que van sortir reforçats, i en un primer moment van quedar a un regidor d'obtenir la majoria absoluta. Finalment, l'entrada del PP els va arrabassar un regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia