Política

ERC de Vilablareix, amb majoria i sense entrebancs

En el primer any del cinquè mandat d'ERC, el CEIP Madrenc continua sense resoldre's després de 20 anys i l'institut es podria posar a licitació abans de final d'any

ERC viu un moment planer a l'Ajuntament de Vilablareix, amb vuit regidors i amb una majoria absoluta que li dóna energia per treballar “més que mai” en aquest cinquè mandat a l'equip de govern. A l'oposició, CiU, amb dos regidors, i el PSC-CP, amb un, són “una oposició zero”, segons reconeix Josep Boschdemont (CiU), que afirma: “Ja t'escolten però no tenim, en cap moment, poder de decisió.” L'alcalde, David Mascort, assegura que, malgrat la majoria absoluta, continuen convidant els grups de l'oposició als consells de govern per explicar-los què fan i com ho fan. “Hi ha molt bon ambient”, sentencia Mascort. En aquest sentit es pronuncia Boschdemont quan diu que “no hi ha mal rotllo” entre nosaltres. “Som a l'Ajuntament per gestionar els diners del poble. I no té cap altra història”, manté.

Sobre la taula, diversos projectes “necessaris”, segons els ulls que s'ho mirin. Per a l'oposició, l'escola –CEIP Madrenc– és una prioritat des de fa vint anys perquè el nucli creix i l'escola no. Però sembla que Ensenyament encara no ha pressupostat l'obra i, per tant, no serà una realitat a mitjà termini. En canvi, pel que fa a l'institut, “que es porta entre quatre poblacions” –Quart, Aiguaviva, Vilablareix i Fornells de la Selva– i que se situarà a Vilablareix “per estratègia de comunicació”, hi ha, segons l'alcalde, “el compromís d'Ensenyament que abans de final d'any es posarà a licitació el projecte”.

L'Ajuntament continua treballant per portar un centre geriàtric i un centre de serveis al poble, “perquè l'inversor privat ha fet fallida”, i una sala polivalent que, si no passa res, l'equip de govern té previst posar a licitació l'any vinent.

El carril bici també serà una realitat d'aquí a poc temps. S'ha posat a licitació i abans de final d'any tots els carrils principals del poble estaran anellats per un carril bici.

I l'àrea de Promoció Econòmica està atenent la gent aturada, treballadors i empreses. “Hem atès un total de 62 projectes d'emprenedors, dels quals setze han fructificat”, explica l'alcalde, David Mascort.

les claus

Anglès per a tothom.

Vilablareix subvenciona les classes d'anglès en tots els àmbits del municipi, des de l'escola fins a la gent gran –aturats, empreses i veïns–, perquè potenciar l'anglès com a tercera llengua és una prioritat de l'equip de govern.

Més inversions

El pressupost per al 2016 aprovat a Vilablareix ha crescut un 61,5% (3,2 milions d'euros) i les inversions passaran dels 209.000 als 338.000 euros.

EL CONSISTORI

Un alcalde amb molts càrrecs

David Mascort és alcalde de Vilablareix des del 2011 i primer tinent d'alcalde des del 1999. Actualment també és president d'ERC a les comarques gironines i a mitjan gener passat va ser nomenat nou secretari general del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. El nou càrrec va fer que Mascort deixés la Diputació, on era el portaveu del grup d'ERC des del 2013, i va renunciar també al sou d'alcalde. Entre el 2007 i el 2011, Mascort havia estat director dels serveis territorials a Girona del Departament d'Innovació, Universitat i Empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Illa visita la Zarzuela per “normalitzar” les relacions amb Felip VI

barcelona
Política

Allau de crítiques a Junts per tombar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
JUSTÍCIA

Espadaler vol “reconvertir” Via Laietana 43 en “espai de memòria”

barcelona
orient mitjà

Què se sap de les explosions de cercapersones que ha colpejat Hezbol·là?

barcelona
Política

Marta Vilalta no formarà part de cap candidatura d’ERC

barcelona
Narcís Llinàs
Alcalde de Llagostera (Junts)

“He vingut aquí a treballar, que és el que he fet tota la vida”

Llagostera
Alex Salmond
Exlíder de l’SNP i fundador del partit de l’Alba

“Escòcia serà independent abans de deu anys”

Londres
habitatge

Junts evita l’intent del Congrés de regular el lloguer de temporada i d’habitacions

barcelona
política

PSOE i PP avalen la iniciativa de Junts per endurir les condemnes per multireincidència

barcelona