Política

Cervera aprova la gestió de Rossich

El ple tomba la moció presentada per ERC, MES i la CUP per reprovar la gestió del regidor de Cultura

El ple de la Paeria de Cervera ha rebutjat la proposta d'acord de reprovació de la gestió del regidor de Cultura, Jaume Rossich. El text que van presentar ERC, MES i la CUP va rebre també el suport del regidor socialista i en total les formacions van sumar sis vots a favor. En contra hi van votar CiU, el PP, INSE i SiF, que van sumar set vots. En el text presentat es denunciava la possible incompatibilitat entre la gestió cultural de la Paeria i la vinculació del regidor amb entitats culturals de la ciutat, es criticava la inacció arran de l'extinció d'organismes importants com el patronat de la Universitat i se l'acusava de mala gestió en el festival de Pasqua de Cervera, fet que, asseguren, ha provocat la dimissió del seu director, Xavier Puig.

Rossich va al·legar que “exercir un càrrec públic no impedeix col·laborar amb entitats sense ànim de lucre”.

L'alcalde de Cervera, Ramon Royes, va qualificar de desproporcionada la moció perquè Cervera és una ciutat culturalment molt reconeguda i “voler atacar Cervera des de dins i amb la cultura és un acte de deslleialtat absoluta”. Royes també va apuntar que l'acció responia a un intent de desgast per part de l'oposició. El regidor d'ERC, Ramon Armengol, va qüestionar que s'hagues donat pressupost a l'Associació Passió Medieval, de nova creació, abans que estigues registrada. El regidor de la CUP, Jordi Pons, va denunciar que es presentés el cicle de teatre sense fer-se el concurs per atorgar a una entitat de la ciutat la seva organització, fet que va provocar un informe negatiu d'intervenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.