Política

Govern còmode

CiU ha ampliat la majoria de l'anterior mandat i ha tingut un primer any plàcid fins fa poc, arran de les denúncies del geriàtric

S'ha continuat apostant per la dinamització econòmica

La intervenció judicial a petició de la CUP per presumptes males pràctiques i assetjament laboral a algunes professionals de la residència de la gent gran que gestiona la fundació privada Guifré ha tensat les relacions entre l'equip de govern de CiU i l'oposició, sobretot la formació anticapitalista. La CUP havia denunciat la poca celeritat de l'Ajuntament –hi ha regidors de CiU, ERC i Fem Ripoll– a dur el tema als tribunals. L'alcalde, Jordi Munell, ho va negar i va remarcar que van posar la denúncia dels fets en mans del jutjat de Ripoll tan bon punt ho van saber, tot i que va lamentar la instrumentalització política que n'havia fet la CUP.

Un altre motiu d'enfrontament entre els grups municipals ha estat la voluntat de retirar el nom del general franquista Fuensanta que ara identifica un barri de la capital ripollesa. Amb l'oposició d'un grup de veïns que no volen que es toqui, tots els grups van estar d'acord a canviar-lo, però no en els matisos. CiU, ERC i Fem Ripoll volen que el canvi es faci en el marc d'una consulta popular, mentre que la CUP vol que no hi hagi cap connotació ni relació amb el nom actual per evitar girs per substituir
General Fuensanta per barri de Fuensanta o Font Santa.

Sí en canvi que es van posar tots d'acord a decretar persona non grata el rei d'Espanya Felip VI i tota la seva família, tal com el ple ja havia fet amb el seu pare, Joan Carles I, anys enrere.

Al marge de tot això, l'alcalde ha continuat fent bandera de la famosa portalada del monestir romànic de Santa Maria, amb l'objectiu de consolidar la candidatura del monument a ser patrimoni de la Unesco. I, el seu equip, ha començat a recollir els fruit dels últims anys per reduir l'elevat endeutament de les arques municipals. En concret, un 47 per cent, respecte al que hi havia l'any 2011, quan van entrar a governar el consistori ripollès.

JORDI MUNELL (CiU) És el seu segon mandat com a alcalde.
EL CONSISTORI

Ampliar la majoria

Jordi Munell no només va repetir majoria absoluta, sinó que la va augmentar de 9 a 11 regidors. Els dos mandats anteriors al 2011 s'havia quedat fora del govern tot i guanyar les eleccions, pels pactes d'ERC. En aquest mandat, amb PxC fora de joc i amb la consolidació de la davallada socialista, ERC es manté com a principal grup de l'oposició, liderat per l'exalcaldessa i cap de llista del partit a les eleccions espanyoles, Teresa Jordà, que afronta el seu últim mandat al consistori. La CUP hi és per primera vegada.

les claus

Activitat econòmica

És quasi una obsessió
de CiU generar sòl industrial i fomentar l'ocupació de l'existent per a noves activitats econòmiques. L'oposició en pes s'ha oposat frontalment a la requalificació del polígon de la carretera de les Llosses. Els convergents han impulsat iniciatives com demanar al banc dolent de la Sareb terrenys industrials per posar-los a lloguer a preus socials com en el cas del de Rocafiguera.

Comunicacions

L'Ajuntament té tres anys claus per endavant per consolidar el tram urbà de la
C-17 i per impulsar la variant est i fer front comú amb els municipis afectats de l'R3.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia