Política

Política municipal

pacte de govern

Obres i problemes

El PSC de Xavier Amor perd la majoria absoluta i ha de tancar un pacte amb CiU, un soci que viu hores baixes

El govern executa projectes històrics

La mesquita, gran amenaça a la convivència

S'han començat projectes encallats, com el tercer institut

El govern de Pineda el capitalitza l'alcalde, Xavier Amor. Des de fa nou anys la projecció del batlle socialista es manté inalterable, ajudada per un equip amb peces clau i una intensa campanya treballada tant a peu de carrer com en el món de la xarxa social, en què es pot seguir minut a minut el seu dia a dia. Amb dues majories absolutes a l'esquena era evident que no renunciaria a la tercera amb un pacte beneficiós. L'entesa amb el soci natural d'ICV-EUiA no va funcionar, però sí que hi va haver un sorprenent acord amb CiU, que havia tingut uns mals resultats electorals. Amb el mandat ben lligat políticament, aquest primer any Pineda ha recuperat un ritme de projectes in crescendo orientat a compensar una situació de fons que no té una solució fàcil: la llosa de més d'un 20% d'atur d'una població que, a més, arrossega un índex de formació baix. En aquest període i amb unes finances prou sanejades han començat projectes encallats de feia anys en què destaca la construcció del tercer institut de secundària. També s'han resolt obres clau compromeses amb el teixit social com el centre cívic del Poblenou i l'Auditori, al costat de la biblioteca. S'ha millorat un altre tram del passeig marítim, s'ha començat a construir el controvertit tanatori, s'ha engegat la primera Oficina d'Habitatge i han posat les bases per a les reformes que tocaran el cor del municipi, com la de la plaça de les Mèlies i l'ordenació de l'aparcament, entre d'altres. Queden pendents la reactivació del polígon industrial i l'arribada dels promotors, que han de fer del PP1 un pulmó econòmic. Pel que fa a la promoció exterior, Pineda ha donat un tomb significatiu i ha millorat l'oferta que, durant anys, havia quedat diluïda entre les poblacions amb un pes turístic molt més gran, com Calella i Santa Susanna. Les activitats pioneres al litoral i dues banderes blaves a la platja certifiquen l'encert dels canvis.

Tot i així, també ha estat un any ple de problemes, i alguns encara no tenen solució. El més greu és el conflicte amb els veïns del barri del Carme i de Can Bel per la construcció d'una mesquita que amenaça, per primer cop, la convivència entre col·lectius. L'onada de robatoris d'un lladre reincident a qui la justícia no trobava encertat empresonar ha afectat la seguretat del municipi, així com els problemes amb la gestió de la piscina de Can Xaubet, amb una sentència que obliga a abonar als antics adjudicataris 2,1 milions d'euros.

L'Ajuntament de Pineda va encetar el mandat amb la representació política més àmplia que es recorda. De 5 forces s'ha passat a 8, però cadascuna defensa la seva parcel·la i fa molt difícil un front comú amb capacitat d'influir en l'obra de govern.

XAVIER AMOR (PSC) Alcalde des del 2007, és president de la FMC i primer secretari del PSC del Maresme


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia