Política

Política

Eleccions 26-J

Errejon creu que el procés sobiranista ha arribat a un punt de “bloqueig”

El secretari polític de Podem considera que la discussió dels comptes públics s'està barrejant amb la del full de ruta entre Junts pel Sí i la CUP

Confia que els vots de Catalunya seran la “clau” per trencar “l'empat entre les forces immobilistes i les del canvi”

El secretari polític de Podem, Íñigo Errejón, ha afirmat aquest diumenge que el procés sobiranista català ha arribat a un punt de “bloqueig i impas”.

En declaracions al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, el dirigent de Podem ha opinat que en discussió sobre els Pressupostos s'estan “barrejant dues discussions”, la dels comptes públics i la del full de ruta sobiranista, entre JxSí i la CUP.

Errejón ha indicat que el seu partit s'oposa als pressupostos presentats pel govern de Carles Puigdemont perquè els considera “continuistes” respecte dels de l'època d'Artur Mas. Al seu parer, no inclouen una “política fiscal valenta”, necessària per desenvolupar polítiques socials.

Segons ell per tirar endavant els comptes caldria trencar el “bloqueig” que viu, segons ell, el procés independentista i creu que a les eleccions del 26-J es poden donar les “condicions per desbloquejar” la situació. Errejón ha explicat que és la llei Montoro és la que imposa retallades als territoris i ha apuntat que unes majories diferents al Congrés poden derogar-la. Això permetria, ha afegit, aprovar uns pressupostos adequats per a la majoria social no només de Catalunya, sinó de tot l'estat. “Això passa per trencar el cadenat de la Llei Montoro”, ha sentenciat.

El polític, que dirigeix la campanya de Podem, s'ha mostrat convençut que els vots de Catalunya a les properes eleccions “poden ser clau” per aconseguir els escons per trencar “l'empat entre les forces immobilistes i les del canvi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.