Política

municipal

pressupostos

Arques sanejades per engegar projectes

L'equip de govern de Tiana, tot i estar en minoria, tira endavant el pressupost i prepara el pla de mandat

L'oposició els retreu la “indefinició”

El sanejament de les arques municipals, encetat durant el mandat anterior, ha donat aire als primers mesos d'un govern calcat del del darrer mandat ja que el PSC i ERC, que van obtenir el mateix nombre de regidors que el 2011, van optar per reeditar un pacte que els deixa a un regidor de la majoria absoluta. Tot i això, acords puntuals a banda i banda de l'arc polític –amb la CUP i el PP– han permès tirar endavant els temes cabdals, com ara el pressupost i les ordenances fiscals.

El govern ha volgut donar visibilitat a les polítiques d'esquerres encaminades a donar suport a les rendes baixes de la franja mitjana, que quedarien fora dels ajuts socials. “Hem volgut corregir la desigualtat social”, puntualitza Ester Pujol, alcaldessa del quart municipi més ric de Catalunya, segons les dades de l'Idescat.

L'altra qüestió que s'ha situat al capdavant de les prioritats municipals ha estat la millora de la mobilitat. L'eliminació del doble revolt del centre de la vila, iniciada en el darrer mandat, tindrà continuïtat en breu, tal com ha explicat l'alcaldessa.

L'oposició retreu a l'equip de govern la “indefinició” d'aquests primers mesos. “Encara no hem vist el pla de govern, tenim un govern erràtic, que es mou a batzegades”, explica el portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, una crítica que és secundada pel grup de CiU. “Aquest govern hi és des de fa ja cinc anys i seguim sense concrecions”, es lamenta la regidora convergent Olga Rué. Ester Pujol es defensa al·legant que els primers mesos de mandat han estat per tancar els comptes i assegurar quines seran les aportacions supramunicipals per poder elaborar un pla d'acció municipal. “Hem fet accions de participació per saber què prioritzaven els tianencs i ara sabem també de quins recursos disposem”, explica l'alcaldessa, que anuncia que en breu es farà públic el pla i manté que aquests primers mesos han estat de “preparació de projectes”.

El ple ha estat l'espai per visualitzar les picabaralles entre govern i oposició. De tota manera, l'alcaldessa assegura que “celebra” l'entrada de noves forces al ple i assegura que ha dialogat amb els grups “que ho han volgut”. CiU i Junts per Tiana estan satisfets amb la seva tasca a l'oposició i mantenen que han fet d'“altaveu” al ple de les demandes dels veïns.

les claus

Reciclatge premiat

Al llarg d'aquest any la tasca pionera de l'Ajuntament de Tiana en matèria de reciclatge i reducció de residus ha obtingut reconeixements en l'àmbit català, estatal i europeu.

Pacificació del trànsit

Les millores urbanístiques al centre de la vila encetades a final del mandat anterior, que van servir per eliminar el doble revolt, tindran continuïtat aquest any. L'equip de govern fixa com a prioritat del mandat la pacificació del trànsit i la mobilitat dels vianants.

Tiana accessible

El treball engegat des de l'oposició per Junts per Tiana, amb la col·laboració de l'equip de govern, permetrà tirar endavant la redacció d'un pla per a l'accessibilitat.

Desconnexió amb matisos

Una de les condicions del pacte entre el PSC i ERC ha estat la creació d'una àrea municipal de transició nacional que, de moment, s'ha visualitzat amb l'aprovació de la moció de suport al Parlament per a la desconnexió amb l'Estat. El PSC va votar sí “amb matisos”.

EL CONSISTORI

Repetició del bipartit d'esquerres

El PSC i ERC van tornar a optar per repetir la fórmula de l'anterior mandat amb el mateix nombre de regidors, sis, que els deixa a un vot de la majoria absoluta però que ha permès trobar consens per tirar endavant qüestions cabdals com ara el pressupost i les ordenances fiscals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

Barnier obre consultes per formar govern i l’esquerra crida a sortir al carrer

barcelona
guerra a europa

Els EUA descarten permetre a Kíiv usar armes de llarg abast contra Rússia

barcelona
Pròxim Orient

L’exèrcit israelià mata una activista nord-americana a Cisjordània

Barcelona

Xavier Guitart ja és el nou delegat del govern a Girona

girona
Política

Mor Francesc Malagrida, batlle històric de Sant Aniol de Finestres

guerra a europa

Zelenski reclama als aliats “més armes” per frenar Rússia i acabar la guerra a la tardor

barcelona
judicial

L’Audiència Nacional no amnistia els CDR de Judes i va al TJUE

barcelona
Política

Els barons del PP renuncien a negociar de forma bilateral el finançament singular

barcelona
política

Junts i la CUP demanen la compareixença de Parlon pel dispositiu per detenir Puigdemont

barcelona