Política

Claredat en la intenció amb retrets de lentitud a Caldes

Per Balliu (CDC), el primer any amb majoria absoluta ha servit per agilitzar obres i posar les bases del futur

L'oposició veu poc àgil la gestió de l'alcalde

El primer any del mandat amb majoria absoluta de CDC (7 regidors de 13) ha servit per agilitzar obres i posar les bases de futures millores, assegura l'alcalde, Salvador Balliu. En canvi, als tres grups de l'oposició –ara s'hi ha afegit un regidor no adscrit– retreuen lentitud i falta de celeritat a l'hora d'executar les obres.

Després d'un mandat amb Joan Colomer (Partit Independent de Caldes) i un altre amb Balliu d'alcaldes, aquest últim va desempatar el 24 de maig del 2015 amb una clara victòria. Del primer any, el batlle assegura que hi ha hagut obres iniciades com el centre d'interpretació del Camp dels Ninots a l'antic castell, o la connexió de l'actual edifici consistorial amb Cal Ferrer de la Plaça.

Balliu destaca que l'expansió del PGA de Golf diversifica l'oferta de serveis del poble, que considera que és el punt fort. “Hi ha més de 2.000 llits [al poble]”, indica. El primer any el govern ha completat les obres del nou edifici de l'escola Benaula.

L'alcalde, que és alhora president del Consell Comarcal, assegura que l'Ajuntament és “modèlic”. El consistori vetlla perquè l'expansió del camp del golf, que ha fet créixer les arques municipals, respecti el planejament i doni més activitat als empresaris i botiguers locals.

“Falta impuls polític”

Però l'exportaveu del PIC i exalcalde entre 2007 i 2011, l'esmentat Colomer, veu “falta d'impuls polític” en el primer any del nou mandat. “Els serveis tècnics i administratius fan feina, però encara estem encallats en coses de fa temps, com el pla especial de Sant Maurici o el Malavella Park.” El PIC ha perdut un regidor des del 30 de maig [vegeu peça].

Per la seva banda, Isabel Lozano (ERC) considera que el primer any ha estat diferent del mandat anterior. “Ha sigut poc política. S'han adaptat normatives i lleis, i s'han continuat projectes de l'anterior mandat. S'ha fet poca política”. Lozano va renunciar al càrrec el 30 de maig “per raons professionals” i també deixa el Consell. Oriol Carreras la rellevarà, i Ester Domínguez serà ara la portaveu.

Finalment, l'únic regidor socialista, Jose Fernández Celada, troba el mandat “molt tranquil per a l'equip de govern”. Veu massa lents els tràmits de les obres. Igual que Colomer, Fernández veu endarreriment en la nova carretera de Llagostera i la riera de Santa Maria.

les claus

L'escola i l'institut

El mes de novembre Caldes va estrenar l'escola Benaula, que havia estat deu anys en barracons. L'equip de govern pagarà mig milió d'euros al govern perquè el futur institut sigui a tocar del centre estrenat fa uns mesos.

Sant Maurici

El PIC troba a faltar un pla especial del paratge de Sant Maurici, que el consistori va comprar fa un any.

EL CONSISTORI

Un edil menys del PIC i canvi a ERC

Hi ha hagut canvis recents en dos grups: el PIC ha perdut un regidor perquè Dani Sancho, el número 4 en les llistes de l'any passat, ha agafat l'acta com a regidor no adscrit. La número 2 del PIC, Anna Sàbat, havia plegat. ERC canvia de portaveu (Ester Domínguez per Isabel Lozano).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia