Política

Iglesias aposta per pactar amb el PSOE si es confirma el pronòstic del CIS

El candidat d'Units Podem veuria bé que Pedro Sánchez li demanés la presidència d'un eventual govern de coalició

Iglesias creu que els socialistes tindran un paper d'àrbitre després del 26-J

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dijous que si Units Podem avança el PSOE a les urnes el pròxim 26 de juny, la mateixa nit electoral trucarà al candidat del PSOE, Pedro Sánchez, per convidar-lo a formar govern. Iglesias ha apuntat que li semblaria bé que Sánchez ocupés la vicepresidència d'aquest eventual executiu.

El líder de Podem ha fet aquestes declaracions després de fer-se públic l'últim baròmebre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), segons el qual les confluències d'esquerres avancen el PSOE quatre punts.

Segons Iglesias, si es confirmés aquest pronòstic “la mateixa nit electoral trucaria a Sánchez i li diria que hem de posar-nos d'acord”. “Tot i que el nostre resultat no fos el que nosaltres desitgem, parlaríem amb el PSOE”, ha subratllat Iglesias en una entrevista a Onda Cero.

El líder del partit morat opinat que els ciutadans “no acceptarien” que es tornessin a repetir una vegada més les eleccions i creu que al PSOE “li tocarà arbitrar”. En aquest sentit, confia que els socialistes es decantin per donar suport a Units Podem i evitar un nou govern del PP.

“Els moments històrics mesuren l'altura dels dirigents polítics i en un moment tan important hem d'estar per damunt de les pressions i actuar amb responsabilitat política. A nosaltres se'ns notarà la responsabilitat històrica que podem assumir” després de les eleccions, ha explicat.

Vicepresidència per al PSOE

En el cas que els resultats del CIS es repetissin el 26 de juny, i a la pregunta de què li semblaria que Pedro Sánchez sortís en roda de premsa exigint diversos càrrecs en un suposat govern liderat per Units Podem, com va fer el mateix Iglesias durant l'anterior legislatura, el líder del partit morat ha assegurat que veuria “molt sensat” que ho fes.

En tot cas, Iglesias ha insistit que al PSOE li tocarà exercir un paper d'“àrbitre” després dels pròxims comicis, és a dir, que serà el partit “determinant els anys vinents” en la política espanyola. Per aquest motiu, confia que els socialistes elegeixin Units Podem i treballin “colze a colze”.

“Tenim moltes possibilitats de formar govern i per això necessitem el PSOE. Tant de bo tinguem un govern progressista. Considerem el Partit Socialista un aliat”, ha remarcat.

En qualsevol cas, el líder de Podem ha recordat que “les eleccions es guanyen a les urnes”, i opinat que han de ser “prudents” i “humils”. Dit això, ha reiterat que el seu objectiu no és quedar segons, sinó guanyar les eleccions al PP.

“Ens esforçarem molt per aconseguir-ho. Nosaltres sempre som prudents i cal tenir molta humilitat i plena consciència que queda molt per fer i un debat molt important dilluns que ve”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont lamenta que Elena s’apunti a "l’onada repressora" quan l’acusa de conducta impròpia

barcelona
guerra a europa

Rússia fa quatre dies que no pot expulsar a les forces ucraïneses invasores

barcelona
Ucraïna

Operació contra una presumpta trama de frau en pressupostos de defensa

barcelona
europa

La UE, els EUA, el Regne Unit i el Canadà volen més sancions a Bielorússia

barcelona

Tercer agent detingut per ajudar Puigdemont

GRANOLLERS
japó

Nagasaki commemora la bomba nuclear amb absències notables

barcelona
política

L’ANC reclama una investigació sobre l’operació policial “desproporcionada”

barcelona
judicial

El TSJC demana informació a Mossos abans d’admetre les querelles per no detenir Puigdemont

barcelona
política

Forn critica l’operació gàbia: “és per casos molt extrems”

barcelona