Política

catalunya

procés sobiranista

Rufián sobre el RUI: “Per Esquerra no serà que no es convoqui”

El cap de llista dels republicans al 26-J recorda que hi ha una full de ruta pactat sobre la taula i Tardà defensa que “qualsevol modificació” s'hauria de validar al Parlament

El cap de llista d'ERC a les eleccions al Congrés del 26-J, Gabriel Rufián, ha assegurat que “per Esquerra no serà” que es rebutgi un Referèndum Unilateral d'Independència (RUI). Els republicans estan “al costat de qualsevol iniciativa que doni veu i posi les urnes”, ha defensat en un acte de campanya aquest divendres. Ara bé, en aquest mateix context, Rufián ha posat també sobre la taula que el RUI no consta per ara al full de ruta sobiranista, i de fet, el número 2 de la llista, Joan Tardà, ha afirmat que “qualsevol modificació” que alterés la resolució del 9-N s'hauria d'avalar al Parlament.

El cap de llista d'ERC ha instat En Comú Podem a “posicionar-se” sobre un referèndum “davant la victòria indiscutible” que preveu a mans del PP el 26-J. “Posicionar-se i Podem a vegades és un oxímoron”, ha retret. Rufián també ha afirmat que la transversalitat sobiranista comporta “dificultats” i alhora “reflecteix una victòria”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia