Política

Eleccions 26-j

Pablo Iglesias es mostra convençut que Sánchez preferirà governar amb ell abans de lliurar el govern al PP

El candidat d'Units Podem assenyala que no demanarà cap xec en blanc al PSOE i que “malgrat les paraules dures entre nosaltres” seran capaços d'entendre's

El candidat d'Units Podem a la presidència del govern espanyol Pablo Iglesias s'ha mostrat aquest divendres convençut que el candidat socialista Pedro Sánchez preferirà governar amb la seva coalició que no lliurar el govern al PP. En declaracions en una entrevista a Antena 3, Pablo Iglesias, ha remarcat que sembla clar que no hi haurà majories absolutes després del 26-J i que Units Podem s'haurà d'entendre amb el PSOE per formar un govern de progrés. El candidat ha afegit que “per responsabilitat de país” estendrà la mà als socialistes i s'ha mostrat convençut que el PSOE no s'abstindrà perquè governi el PP. “He escoltat Pedro Sánchez dir que no permetran un govern del PP i ens haurem d'entendre amb ells per governar plegats, no els hi demanaré cap xec en blanc”, ha afirmat.

Pablo Iglesias ha dit que deixa clar que la seva opció passa per governar amb els socialistes i que el PSOE “farà d'àrbitre i haurà de decidir si permet governar el PP o vol governar amb nosaltres”.

Al respecte, ha assenyalat que l'alçada dels líder dels polítics es valora en els moments claus i s'ha mostrat convençut que el secretari general del PSOE i el seu partit no permetran que governi el PP perquè els seus electors no ho consentirien. “Malgrat que hem tingut paraules dures entre nosaltres serem capaços de pensar en el futur”, ha assegurat.

Iglesias s'ha mostrat prudent sobre les darreres dades del CIS, que apunten a un possible sorpasso d'Units Podem al PSOE, però ha manifestat que confirmen que la seva candidatura és la principal alternativa electoral al PP i que s'esforçarà per guanyar els populars.

Així mateix sobre les dades que donen En Comú Podem primera força a Catalunya, Pablo Iglesias ha recordat que el 20-D la formació ja va guanyar les eleccions i ha reiterat que “amb prudència i humilitat” l'objectiu és continuar avançant per derrotar el PP a les urnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia