Política

CDC del Bages fa costat a la regidora Mercè Casals

L'edil de Sant Fruitós de Bages va ser expulsada per l'alcalde el ple passat

Una vintena de representants i caps de llista de CDC del Bages van ser presents en el darrer ple de Sant Fruitós de Bages per mostrar el seu suport a la regidora convergent Mercè Casals, que va ser expulsada de l'anterior ple de l'Ajuntament per l'alcalde, Joan Carles Batanés –de Gent Fent Poble–, després d'una discussió pujada de to arran de la pregunta de Batanés a Casals de si “tenia algun problema físic o psíquic que no li permetés callar”.

Casals es va mostrar “molt agraïda” amb el gest dels seus companys. Batanés els va convidar, amb to irònic, “a venir, si ho volen, a tots els plens democràtics de Sant Fruitós, hi seran benvinguts”.

Entre els assistents, que van entrar a la sala deu minuts després que comencés el ple, hi havia el diputat al Parlament i president de CDC al Bages, David Bonvehí; l'alcalde de Sant Vicenç de Castellet, Joan Torres; la cap de llista convergent de Navarcles, Maria Carme Alòs; l'alcalde de Sallent, David Saldoni, i el regidor de Manresa Jordi Serracanta.

Alternativa a les multes

En la mateixa sessió, l'Ajuntament va aprovar una ordenança que permetrà intercanviar per treballs a la comunitat el deute que tinguin els ciutadans amb la hisenda municipal; es tracta d'una alternativa de pagament que s'aplicarà per donar solució a algunes sancions per infracció que els ciutadans amb menys recursos econòmics deuen al consistori. Per poder aplicar aquesta ordenança, es requereix un informe tècnic dels serveis socials municipals un cop estudiada la situació econòmica de cada ciutadà en particular.

Segons Batanés, la mesura s'implantarà en dos grups d'edat diferenciats: en el cas dels joves de 14 a 17 anys seran els pares o els tutors legals qui decidiran si assumeixen la sanció econòmica o prefereixen que el menor faci treballs a la comunitat per saldar el deute. L'ordenança preveu que els treballs tinguin un preu per hora de 15 euros, fet que va provocar l'abstenció del grup d'ERC, a l'oposició, que ho va trobar “excessiu”. El text es va aprovar amb els vots a favor de Gent Fent Poble i el PSC, al govern, i CDC, a l'oposició.

Els veïns que hi optin hauran de fer treballs com ara netejar parcs i vies públiques o col·laborar amb la biblioteca municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retrets d’ERC i Junts a Sánchez per oferir regeneració tard i malament

madrid
Jordi Cordon Pulido
Portaveu de Compromís amb Torroella i l’Estartit (CambTE), a l’oposició

“No veiem clar el projecte de la Fundació Cousteau”

Torroella de Montgrí
ERC denuncia Tolo Moya

ERC denuncia Tolo Moya

estats units

Biden demana la prohibició de l’arma amb què van disparar contra Trump

barcelona
Guerra a Europa

Rússia i Ucraïna intercanvien 95 presoners de guerra

Barcelona
regne Unit

Carles III presenta l’agenda reformista del nou govern laborista

barcelona
Tailàndia

Troben sis estrangers enverinats en un hotel de luxe de Bangkok

Barcelona
Política

Mor Alfons Llorenç, periodista i polític que va participar en la reconstrucció del País Valencià

judicial

El jutge del cas Pegasus no preveu amnistiar, per ara, l’exdirectora del CNI

barcelona