Política

El passeig marítim contra el deute

Sens dubte, l'anunci de les obres per arreglar el passeig marítim de Vilassar de Mar i l'escullera, malmesos en una llevantada del 2014, ha estat una de les millors notícies d'aquest primer any de mandat. En concret, s'actua en 385 metres de longitud del passeig marítim, la part que va des de la plaça de l'Ajuntament fins a l'espigó de Garbí. En el cas de l'escullera, s'intervé en 410 metres. S'ha de fer una reconstrucció absoluta de l'escullera i s'ha de substituir tot el paviment del passeig, concretament la part exterior que dóna a l'escullera. Les peces quadrades del paviment se substituiran per una llosa contínua de formigó. Aquesta intervenció també servirà per implementar millores. Per exemple, es renovarà la xarxa d'aigua que abasteix les dutxes, les escales d'accés a la platja o les canalitzacions d'enllumenat.


Tot i que heretada, la situació financera de l'Ajuntament de Vilassar de Mar no és gens còmode. L'equip de govern (ERC i GxV) va donar a conèixer que presentava la posada en marxa d'un pla de xoc per fer front als 37,2 milions de deute que arrossegava el consistori, dels quals 34 milions provenien de deute bancari. D'aquests, 21,5 milions venien directament de l'Ajuntament, mentre que prop de 12,5 milions més eren deute generat per la SA Municipal, empresa que a grans trets s'encarrega de dur a terme les obres que es fan al municipi maresmenc. Percentualment, aquestes xifres feien que el consistori vilassarenc arribés a tenir un endeutament d'aproximadament el 170%, quan el límit establert no pot superar el 110%. L'empresa municipal, finalment, va presentar concurs de creditors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia