Política

ROMÀ CODINA MASERAS

NÚMERO TRES DE LA LLISTA DE CDC AL SENAT

“A la cambra alta hi anem a fer feina de pedra picada”

“L'experiència com a alcalde i regidor a l'Ajuntament de Lloret em permetrà aportar el punt de vista dels municipis al Senat”

L'exalcalde de Lloret, nascut a Vidreres fa 56 anys, militant de CDC i empresari amb interessos diversificats en diferents sectors, es presenta com a número tres de la llista de Convergència Democràtica de Catalunya al Senat.

Perspectives de sortir escollit?
Habitualment, CiU obtenia tres senadors a la demarcació de Girona i ERC, un. Les passades eleccions van ser una mica especials, ja que ens vam presentar amb el nom de Democràcia i Llibertat. Van ser complicades, amb el resultat de dos senadors per a nosaltres i dos per a Esquerra. Crec que la recuperació de les nostres sigles ens donarà més possibilitats. El mes de desembre vaig trobar coneguts al col·legi electoral que tenien moltes dificultats per trobar la nostra papereta. Hem recuperat el nom i l'autoestima i si expliquem bé el projecte polític crec que tenim moltes possibilitats.
Serveix per a alguna cosa, el Senat?
Al Senat s'hi va a fer feina de pedra picada. Cal anar punxant els que tenen competències, ja siguin ministres o secretaris generals. Si surto escollit serà la meva primera experiència com a senador però com a alcalde de Lloret m'he vist obligat a anar molt sovint a Madrid per qüestions relacionades amb turisme, costes, etc. El turisme és un dels pals de paller de l'economia gironina i seran aquests temes els que haurem de treballar amb més insistència, juntament amb altres greuges històrics com el de l'N-II. Hem d'estar a disposició de tots els alcaldes de la demarcació.
Així, doncs, de suprimir el Senat res de res?
Crec que cal una transformació de caràcter territorial, ja que no té cap sentit que Barcelona o Madrid tinguin els mateixos senadors que províncies molt més petites. Amb aquesta distribució el PP sempre surt amb avantatge. Cal adaptar-ho a la realitat.
Quina ha de ser la seva aportació personal?
Després d'uns anys com a regidor i d'altres com a alcalde de Lloret de Mar crec que puc anar a Madrid amb coneixement de la problemàtica municipal i a defensar un punt de vista municipalista.D'il·lusió i ganes de treballar no en faltaran.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia