Política

Eleccions 26-J

Sánchez defensa “el dret a conviure units” a Euskadi i Catalunya

El secretari general i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dissabte, davant els qui reivindiquen el referèndum d'autodeterminació, “el dret a conviure junts” al País Basc, a Catalunya i en el conjunt d'Espanya.

Sánchez ha reafirmat el compromís del PSOE amb la unitat d'Espanya durant la seva intervenció en la Festa de la Rosa dels socialistes bascos celebrada a la localitat biscaïna de Durango davant de més de 2.000 persones.

El líder del PSOE ha reiterat que si arriba a la Moncloa, un dels seus objectius serà reformar la Constitució “davant els qui reivindiquen el dret a separar-se”, en al·lusió a Podem i als nacionalistes.

“Reivindiquem el dret a conviure junts, a conviure units. És el futur que volem per als espanyols, un futur en comú, no un futur separats”, ha sostingut.

Dir “sí al canvi” el 26 de juny suposarà també, segons Sánchez, “dir sí” que la secretària general del PSE-EE, Idoia Mendia, sigui la pròxima lehendakari després de les eleccions previstes al País Basc a la tardor.

En la seva primera de les dues visites a Euskadi durant la campanya, Sánchez ha volgut valorar l'aportació que els socialistes van fer en el final del terrorisme d'ETA, en especial, la de l'exlehendakari i president del Congrés, Patxi López.

També ha destacat el paper de Felipe González, José Luis Rodríguez Zapatero, Alfredo Pérez Rubalcaba i d'altres “gegants polítics” com el senador socialista i secretari general del PSE de Guipúscoa, Enrique Casas, assassinat per ETA el 1984.

Sánchez ha volgut tenir aquestes paraules de record en presència de la vídua de Casas, l'exeurodiputada Bárbara Dührkop.

En la seva intervenció, el líder del PSOE ha esmentat a més altres “grans noms” del socialisme basc dels quals –ha remarcat– el seu partit se sent “identificat” i “orgullós”, com Indalecio Prieto, Julián Besteiro, Pablo Iglesias o Ramón Rubial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia