Política

Eleccions 26-J

El PSC vol “una societat amb igualtat d'oportunitats”

Marc Lamuà afirma que “el canvi és votar socialista” en el míting central de campanya, ahir al barri gironí de Germans Sàbat, acompanyat per Miquel Iceta, Meritxell Batet i Sílvia Paneque

“El canvi és votar socialista per recuperar els valors d'una societat amb igualtat d'oportunitats que inclogui el dret al treball digne a les comarques gironines, a Catalunya i al conjunt de l'Estat.” Ho va dir ahir el cap de llista del PSC pel Congrés a Girona, Marc Lamuà, en el míting central de campanya a la demarcació, que va reunir unes 250 persones al barri gironí de Germans Sàbat, en plena festa major i just abans d'un dinar popular. Després de Lamuà, també hi van intervenir la cap de llista per Barcelona, Meritxell Batet; la primera tinenta d'alcalde de Girona, Sílvia Paneque i, com a cloenda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

Va ser un inici de campanya ple de simbolisme, d'al·lusions al passat i a referents com ara Carmel Rosa i Ernest Lluch, a la capacitat de transformació social i a l'ADN esquerrà del partit –contraposat als “revolucionaris de saló”, segons Paneque–, en un barri amb una base social obrera i immigrant que històricament ha estat propera als socialistes. Ahir, aquesta base estava representada en un costat de l'escenari per Manuel Caparrós, que va arribar d'Almeria a Girona fa més de mig segle i va regentar durant molts anys un popular bar del barri. “Manuel, avui va per tu, en nom de tots els homes i dones que heu construït amb moltes dificultats el barri i el país”, li va dir Paneque, que va recordar com aquell grup de 227 habitatges apartats, inaugurats el 1958 per acollir immigrants arribats de tot l'Estat, “van esdevenir un barri amb vida pròpia i un caràcter molt marcat”.

“Els socialistes vam construir el canvi. Quan vam dir que ho faríem, vam canviar Espanya. Els socialistes som el canvi que neix del respecte als homes anònims del passat i que projecta les seves veus al futur. Felipe va ser el president de les llibertats, Zapatero el dels drets i Pedro Sánchez serà el de les oportunitats”, va dir Lamuà, que com la cap de llista pel Senat, Cristina López, forma part d'“una nova generació de socialistes que ha de canviar moltes coses”, apostant per “l'austeritat política i l'exemplaritat màxima”.

“El PSC torna a ser-hi; ni s'amaga ni canvia de nom”, va dir Meritxell Batet, que va reivindicar el llegat “socialdemòcrata, d'esquerres i catalanista” del partit: “El PSC representa un catalanisme constructiu, serè, de sentit comú, que vol millorar i transformar Espanya. És una opció no excloent que passa per reformar la constitució.” Batet va valorar positivament l'última enquesta del CIS perquè “una de cada tres persones encara estan indecises sobre el seu vot”. “Hi ha molts dubtes i hem de fer que no dubti cap pensionista, cap dona, cap jove, cap treballador amb un salari precari, ni cap aturat”, va indicar. “No podem permetre que els extrems guanyin perquè són estèrils i només provoquen crispació”, va afegir.

Miquel Iceta va reivindicar el paper que ha tingut recentment el PSC per crear governs “estables” tant a l'Ajuntament de Girona com al de Barcelona. “Ha quedat demostrat que si es vol tenir un govern sòlid i progressista, no es pot fer sense els socialistes.” I ho va fer extensiu a la Generalitat i els seus pressupostos. “La CUP et donarà estabilitat? Si vols estabilitat, si vols bon govern, busca els socialistes, home!”, va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.