Política

eleccions 26-J

Membres de la PAH increpen Cospedal, Fernández Díaz i Sánchez-Camacho

Una trentena d'activistes realitza una protesta a les portes de la Casa de Cuenca de Barcelona, on els populars han seguit el partit de la selecció espanyola

La secretària general dels PP anima els concentrats a manifestar-se davant la Generalitat

Una trentena de membres de la Plataforma d'Afectats per l'Hipoteca (PAH) ha protestat aquest dilluns a les portes de la Casa de Cuenca de Barcelona on el candidat del PP per Barcelona a les eleccions del 26-J, Jorge Fernández Díaz, la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, i la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, estaven seguint el partit de la selecció espanyola al costat d'aficionats de La Roja.

Quan s'ha preguntat a Cospedal pels crits que se sentien fora de l'edifici, ha declarat: “Podrien anar-se'n al Palau de la Generalitat, perquè això és la Casa de Conca i veiem un partit”. La popular ha lamentat que les protestes es facin davant d'actes del PP i no dels qui governen Barcelona i Catalunya. “Ja sabem que aquí les manifestacions sempre es fan davant d'actes del PP i no davant dels que tenen la responsabilitat de governar en aquest Ajuntament i en aquesta comunitat autònoma. Fer la manipulació política i demagògia amb tot ens cansa a tots els espanyols”, ha assegurat.

Entre crits, consignes i botzines, els manifestants han esperat a la sortida dels tres polítics per increpar-los. Les primeres en sortir han estat Cospedal i Sánchez Camacho, a les quals han cridat: “El proper desnonament que sigui a La Moncloa”.

Fernández Díaz ha estat l'últim en sortir. Abans de pujar al cotxe oficial, ha llançat irònicament un petó, en resposta a una activista que l'ha titllat de “cínic”.

El portaveu de la PAH, Carlos Macías, ha ha explicat que les protestes, que durant aquesta campanya han fet a Múrcia i a Barcelona, aniran “allà on vagin” els dirigents del Partit Popular.

Segons ell, el PP “ha demostrat que governa per a la banca” i ha criticat el recurs del govern espanyol davant del TC contra part de la Llei de la pobresa energètica. Així mateix, ha recriminat als populars que no secundin les seves propostes per garantir el dret a l'habitatge, conegudes com Les 5 de la PAH.

L'activista ha avançat que aquest dimarts es reuniran a Madrid amb Podem i Ciutadans perquè aquests partits signin el compromís de complir –si governen– les cinc mesures que demana la plataforma. Macías ha afegit que estan pendents que el PSOE confirmi si se suma a la proposta.

Albiol afirma que no els trauran del carrer

El coordinador del PP català, Xavier García Albiol, ha titllat d'intransigents els ciutadans que van increpar aquest dissabte la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho. El popular ha assegurat que no els trauran dels carrers de Catalunya, perquè el seu partit “no abandonaria els catalans que se sentin espanyols”.

En una trobada aquest dilluns amb militants a Girona al costat de la secretària general del PP, Dolores de Cospedal, Albiol ha destacat que Camacho va saber tenir “la gosadia i l'atreviment” de passejar pel municipi malgrat que la increpessin.

“Que no s'atreveixin a faltar el nostre país, Espanya”, ha conclòs Albiol, que ha rebut l'aplaudiment d'una vintena de simpatitzants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.