Política

ERC avisa Colau i Domènech que “no esperarà” al referèndum de Podem

Joan Tardà creu que del 26-J no en sortirà una majoria suficient per convocar una consulta i convida En Comú Podem a sumar-se al procés constituent

El número 2 de la candidatura republicana critica que la confluència d'esquerres catalana no desautoritzi l'aposta de Podem pel Corredor Central ferroviari

El número 2 d'ERC a les eleccions al Congrés, Joan Tardà, ha augurat aquest dilluns que el referèndum que Podem promet als catalans no prosperarà perquè el PP tornarà a guanyar. Per aquest motiu, ha emplaçat En Comú Podem a sumar-se al procés constituent català el “dia següent” a les eleccions del 26-J.

“Si a Madrid les coses continuen com sembla ser, a tots els catalans que estan pel dret a decidir, que no saben si votaran independència sí o no, l'endemà de les eleccions els demanarem que s'apuntin al procés constituent català”, ha dit en un míting a la plaça Lluís Companys de l'Hospitalet de Llobregat..

El candidat republicà ha avisat que el seu partit no pensa esperar “4, 8 o 12 anys” a què Podem tingui la majoria absoluta necessària per convocar el referèndum que pregona, ja que considera que la república catalana és urgent per motius socials.

Segons ell, a Catalunya hi ha “majoria per guanyar i no per esperar” i, per aquest motiu, cal seguir avançant cap a la independència sense necessitat d'esperar que algun dia Podem tingui la majoria suficient per impulsar aquesta consulta als catalans.

“Si a Madrid encara hi ha correlació de força a favor del PP, C's i PSOE, no ens feu esperar. Compreneu que l'únic referèndum és la via catalana cap a la república”, ha reblat.

A més, ha fet una crida la solidaritat de totes les esquerres d'Espanya amb la causa independentista catalana.

El diputat d'ERC ha animat els independentistes que van votar el 27-S a fer-ho també en els comicis del 26 de juny.

Corredor Central

Joan Tardà ha renyat el candidat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per no desautoritzar el programa de Podem que aposta pel Corredor Central ferroviari en detriment del Mediterrani.

“Que Colau i Domènech responguin i diguin com s'atreveixen a callar davant d'un programa electoral” que defensa que el corredor ferroviari passi “pel centre de la península”, ha reclamat. “No sou diferents dels altres”, ha etzibat.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha defensat que el Corredor Mediterrani és una infraestructura bàsica per als catalans i per a la seva economia. En aquest sentit, ha lamentat que encara hi hagi algun candidat “que es presenta a Catalunya i no té clar” aquest assumpte.

Rovira ha rebutjat que En Comú Podem representi el canvi real a Catalunya, ja que volen fer passar el corredor per “vés a saber per on”, i ha reivindicat que l'únic canvi possible és la independència que defensa el seu partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.