Política

Mas diu a Iglesias que el referèndum “ja està fet” i el va fer un govern de CDC

El líder de CDC critica Susana Díaz per acusar de tenir privilegis “a aquells que el que fan és pencar de valent”

L'expresident reivindica que el seu partit és un “valor segur”

El president de CDC, Artur Mas, ha replicat aquest dilluns al líder de Podem, Pablo Iglesias, que el referèndum “a efectes pràctics ja està fet i el va fer un govern amb la gent de CDC”.

“Iglesias diu que ens portarà el referèndum a Catalunya. Però quina desmemòria! Però que no saben que el referèndum es va fer el 9-N i el va fer un govern amb la gent de CDC? Si està fet el referèndum!”, ha argumentat durant un míting a Blanes.

Dos dies després de la visita de Pablo Iglesias a Barcelona, Mas ha recordat que hi ha imputats de CDC precisament per haver posat les urnes, però en canvi no hi ha ningú de Podem que estigui perseguit per la justícia espanyola per aquest motiu.

“No ens han de venir a explicar res dels referèndums, perquè els que ens l'hem jugada perquè la gent de Catalunya pogués votar som la gent de Convergència, i tant ens l'hem jugat que nosaltres som els que estem perseguits per la justícia”, ha remarcat.

El líder convergent ha aprofitat per respondre unes declaracions de la presidenta de la Junta d'Andalusia, la socialista Susana Díaz, que va assegurar que els vots dels andalusos no serviran per pagar els “privilegis d'Ada Colau”.

Mas ha interpretat que s'estava referint als privilegis dels catalans, i ha preguntat de quins en concret està parlant. “Que no som una terra subsidiada? Que no rebem ajuts de fora? Que Paguem més peatges que ningú? Que tenim les infraestructures més primes amb una gran densitat de moviment? De quins privilegis estem parlant?”, ha rebatut.

L'expresident de la Generalitat ha defensat que Catalunya ha de poder denunciar les seves mancances, i més quan genera molts recursos que “s'envien a altres terres que després diuen que els privilegis els tenen els catalans”. “Necessitem gent a Madrid que pugui parar els peus a la gent que abusa moltes vegades del sistema i després acusa de privilegis a gent que el que fa és pencar de valent”, ha conclòs.

El convergent ha definit CDC com el partit que en temps complicats sempre és un “valor segur i va per feina”, i ha posat diversos exemples, com la crisi econòmica o el procés sobiranista. Recorrent un cop més al símil mariner, ha preguntat qui és preferible que porti el timó “quan hi ha una tempesta amb vents forts i vents creuats”. “Algú que sàpiga que es fa, que tingui el coratge d'enfrontar-se a aquelles condicions, que tingui la serenitat d'actuar, que no miri a un altre costat, que prengui decisions i doni seguretat a la gent que allò acabarà a bon port, i això és la gent de Convergència”, s'ha respost.

Gol “polític”

El número 1 de la llista de CDC al 26-J, Francesc Homs, ha volgut fer broma amb el gol de Piqué en el primer partit de l'Eurocopa: “De moment ja n'hi ha hagut un que ha fet un gol, en el camp polític nosaltres farem el següent”.

També ha fet una petita al·lusió al debat sobre el full de ruta. Al seu parer, “fora bo que tothom defensés el full de ruta com fem des de Convergència”. Per Homs, “no hi ha excusa, ni tan sols un grapat de vots, per no fer una defensa clara del full de ruta”, ha dit en al·lusió a ERC i al debat sobre el Referèndum Unilateral d'Independència (RUI). Homs ja ha carregat aquest dilluns al matí contra l'ANC per qüestionar aquest el full de ruta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia