Política

Eleccions 26-j

Junqueras afirma que ERC és l'única opció per “defensar la dignitat de Catalunya”

El president d'ERC acusa Iglesias de “trair” els catalans en renunciar al referèndum com a línia vermella

Assegura que Esquerra és la via del dret a decidir que no “trairà la voluntat” dels catalans

El president d'ERC i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha afirmat que Esquerra és l'única via per “defensar la dignitat de Catalunya i el dret a decidir”. “Només hi ha una opció, amb tota la modèstia, però també amb convenciment i esperança, és ERC”, ha etzibat el líder dels republicans en un acte de campanya acompanyat dels diputats i senadors que van sortir escollits el 20-D, amb Gabriel Rufián i Joan Tardà al capdavant. “Aquí només hi ha una opció per defensar la dignitat de Catalunya, el dret a decidir i el futur de Catalunya. Només hi ha una opció i, amb tota la modèstia i esperança, és ERC”, ha proclamat en unes declaracions als mitjans en un acte de campanya davant de l'Estació de Sants a Barcelona.

En aquest context, Junqueras ha afegit que els republicans “mai vendran la dignitat” dels catalans ni en “trairan” la voluntat. “Sempre hi serem lleials i estrictament fidels”, ha reclamat.

Precisament Junqueras, que s'ha mostrat optimista de cara uns resultats que augura “molt favorables”, ha insistit, en un missatge cap a En Comú Podem, que “tothom sap” que qui millor defensarà la convocatòria d'un referèndum serà ERC. “Podem ni pot ni vol. Prefereix un acord amb el PSOE --abans que el referèndum--, que tots sabem com ha tractat sempre Catalunya”, ha continuat, i ha considerat que el partit morat ja va renunciar a la consulta catalana en la passada legislatura.

Junqueras ha defensat que la “confiança” dels catalans ha situat ERC al centre del panorama polític i amb possibilitats de parlar “amb tothom”. Ara bé, Junqueras ha advertit que els republicans “mai vendran” la dignitat de Catalunya ni el dret a decidir”. Precisament perquè “mai trairan la voluntat dels catalans” i sempre hi seran “lleials i estrictament fidels”, el republicà augura pel seu partit un bon resultat a les urnes el 26-J.

De fet, Junqueras ha afirmat que “només hi ha una opció per defensar la dignitat de Catalunya i el dret a decidir dels catalans, i el futur i la gent” de Catalunya. “Només hi ha una opció, i amb tota la modèstia però també amb convenciment i esperança, és ERC”, ha sentenciat contundent el dirigent republicà sense citar CDC.

En aquest context, ha avisat els electors que qui vulgui la convocatòria d'un referèndum “sap” que qui millor ho defensarà serà Esquerra. “No ens el vendrem el primer dia, com va fer Podem, després del 20-D”. “La millor opció és ERC”.

Rufián

Al seu torn, el cap de llista d'ERC a les eleccions del 26-J, Gabriel Rufián, ha fet seva la frase “no hi ha res més semblant a un espanyol d'esquerres que un de dretes”. “Vers Catalunya és una mica això”, ha assenyat. De fet, ha remarcat les “bones intencions” de la formació morada però els ha acusat “d'ignorar la plena sobirania” de Catalunya. Per això, ha recuperat el debat entre els quatre candidats d'aquesta setmana per recordar que Pablo Iglesias “va vendre la sobirania a canvi d'una coalició, pràcticament ho reclama”. “Quants ministeris val la democràcia? Tard o d'hora farà el que va fer el PSOE trenta anys, trair el poble de Catalunya”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.