Política

Domènech i Falciani, junts contra la corrupció

El líder d'En Comú Podem situa el govern del PP entre els més corruptes de la UE

Un dels símbols internacionals de la lluita contra la corrupció, l'exinformàtic de l'HSBC que va destapar una llista amb dades de 130.000 evasors fiscals d'arreu del món, Hervé Falciani, va donar suport ahir a la campanya d'En Comú Podem, a qui veu com una “oportunitat” per combatre aquesta xacra des de les institucions. Falciani va lamentar que l'Estat viu una “problemàtica psicològica” quan molts electors tenen el “mal costum” de votar un mateix partit encara que estigui esquitxat de corrupció, en referència al PP, que tornarà a guanyar les eleccions, segons les enquestes. Al seu costat, el cap de llista dels comuns, Xavier Domènech, va acusar la formació de Mariano Rajoy de ser el partit més corrupte de la història de l'Estat i el seu govern, un dels més corruptes del conjunt de la Unió Europea. “Ens governa un partit que ha estat qualificat de banda organitzada, que ha estat imputat com a partit”, va resumir.

El candidat va presentar les propostes d'En Comú Podem en matèria anticorrupció, que inclouen la prohibició que els excàrrecs electes participin en consells d'administració d'empreses que operen en sectors estratègics de l'Estat, és a dir, les portes giratòries, “jubilacions d'or” que expliquen “per què les factures de la llum són més cares a Nou Barris que a Nova York”.

La confluència proposa també la revisió del règim d'aforaments –per evitar casos com el de Rita Barberá–, la protecció especial de denunciants de casos de corrupció o impedir que l'administració pública contracti cap empresa que desviï fons a paradisos fiscals per evadir obligacions tributàries, mitjançant societats pantalla o filials, una mesura que ja aplica l'Ajuntament de Barcelona. Justament, Falciani va posar Barcelona com a exemple de “laboratori” contra males pràctiques. L'activista i el cap de llista van coincidir que la corrupció política és una malaltia sistèmica per a l'economia. Domènech hi va posar xifres: 44.000 milions d'euros perduts en casos de corrupció l'any i 88.000, en frau fiscal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

El PSC tornaria a guanyar les eleccions, per davant de Junts i ERC, segons el CEO

barcelona
Estat Francès

Almenys set morts en l’incendi d’un edifici d’habitatges a Niça

Barcelona
judicial

El Suprem confirma la condemna a un mosso que va agredir al periodista Jesús Rodríguez

barcelona
Estats Units

Biden dona positiu en Covid-19 i atura temporalment la campanya

Barcelona

Vilafant es dota d’un reglament de participació

VILAFANT
política

Retrets d’ERC i Junts a Sánchez per oferir regeneració tard i malament

madrid
Jordi Cordon Pulido
Portaveu de Compromís amb Torroella i l’Estartit (CambTE), a l’oposició

“No veiem clar el projecte de la Fundació Cousteau”

Torroella de Montgrí
ERC denuncia Tolo Moya

ERC denuncia Tolo Moya

estats units

Biden demana la prohibició de l’arma amb què van disparar contra Trump

barcelona