Política

Pedro Sánchez creu que Iglesias sempre posarà el dret a l'autodeterminació davant qualsevol altre

El candidat del PSOE retreu al líder de Podem que ara lloï Zapatero quan va votar contra un president socialista

Batet promet que la reforma de la Constitució inclourà “el reconeixement dels drets històrics”

El candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol Pedro Sánchez ha afirmat aquest dijous que el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, sempre avantposarà el dret a l'autodeterminació a qualsevol altre.

Durant un míting a Vigo, acompanyat pel candidat del PSdG a la Xunta, Xaquín Fernández, i l'alcalde del municipi, Abel Caballero, el líder socialista ha assegurat que no dubta que Units Podem vol recuperar drets, però ha advertit els votants que en política “l'ordre dels factors sí que altera el producte”. En aquest sentit, sosté que Iglesias prioritza l'autodeterminació i que és per aquest motiu no hi va haver govern després de les passades eleccions.

Sánchez ha alertat que Pablo Iglesias i les confluències gallegues parlen del dret a l'autodeterminació de Galícia quan els ciutadans no tenen altres preocupacions que l'atur, la pobresa i la desigualtat.

El socialista ha subratllat que vol guanyar les eleccions del 26-J perquè pitjor que quatre anys de Rajoy són “quatre anys més” i perquè aquells que van dir no a un president socialista després del 20-D diguin ara que sí.

Sánchez ha remarcat que en els nous comicis es presenten els mateixos candidats però, segons ell, a ulls de moltes persones ja no són iguals perquè ja saben qui ha blocat el canvi i qui no.

En aquest sentit, ha demanat als qui estan decebuts per En Marea i per Pablo Iglesias que “no ensopeguin de nou amb la mateixa pedra” perquè “quan van poder escollir entre l'interès general dels gallecs i el particular d'Iglesias, van escollir el segon”.

El candidat del PSOE ha insistit en la idea que Units Podem té conviccions “de catàleg” mentre que per a un socialista “ni es compren ni es venen” perquè “es porten al cor”. El candidat del PSOE ha recordat que dimecres va fer 39 anys de les primeres eleccions democràtiques després del franquisme i que en aquell moment els “vells socialistes d'ara” van descobrir que “amb el poder del vot es podia canviar la història d'aquest país”, amb la introducció de la sanitat i l'educació públiques o la dependència.

Sánchez també s'ha referit a les declaracions d'aquest dijous de Pablo Iglesias, que ha confessat la seva admiració per José Luis Rodríguez Zapatero. “Diu que el seu president favorit ha estat un socialista però quan va poder va votar en contra d'un president socialista”, ha lamentat.

L'acte s'ha iniciat amb un minut de silenci per la mort de la diputada laborista Jo Cox al nord d'Anglaterra.

Batet es compromet amb el federalisme

ACN

La cap de llista del PSC al Congrés a les eleccions del proper 26 de juny, Meritxell Batet, ha dedicat la tarda a tornar a explicar la proposta de la reforma constitucional que pretenen impulsar els socialistes.

Després de lloar la “diversitat” i “pluralitat” de l'Estat espanyol, i la “grandesa i bellesa” que suposa tenir “quatre llengües i moltes cultures”, Batet ha assegurat que la manera de “potenciar-ho i liderar-ho” és portant a terme la modificació federal de la Constitució. “Per això necessitem el reconeixement dels drets històrics a la Constitució”, ha apuntat.

Per la candidata socialista, el procés independentista “no va enlloc” i per això ha vaticinat que “el punt d'arribada, el punt de trobada, i on acabarem tots es la proposta de reforma federal de la Constitució”.

“És l'única solució política real, viable jurídicament i desitjable socialment, i que afronta el problema d'arrel”, ha sentenciat.

Batet ha remarcat que el projecte federalista “el porta el PSC des dels anys 90 al seu programa”, però ara “també el té el PSOE”. “Tenim a tot el PSOE, el programa electoral i el PSC, i jo em comprometo personalment a tirar-ho endavant”, ha garantit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys vuit ferits per bombardejos israelians a la Vall de la Bekaa

Barcelona
ESTATS UNITS

Manifestacions propalestines en l’inici de la convenció demòcrata

BARCELONA
política

Puigdemont tampoc apareix a Prada

prada
Guerra a Gaza

Israel avala la proposta dels EUA i Blinken insta Hamàs a fer el mateix

Barcelona
política

L’ANC acusa ERC de trencar la unitat independentista investint Illa

barcelona
guerra a europa

Ucraïna es fa forta a la regió russa de Kursk amb la destrucció d’un nou pont

barcelona
política

Boye denuncia Llarena al CGPJ pel “retard injustificat” en la tramitació dels recursos per amnistiar Puigdemont

barcelona
Política

Batlle aposta per “eliminar” de Ciutat Vella les activitats que “no aporten res”

Barcelona
política

Ferran Pedret, nou president del grup parlamentari del PSC

barcelona