Política

Homs, “dolgut” amb l'actitud d'ERC

El candidat convergent no troba “just” que els republicans els demanin generositat després del pas al costat de Mas

Puigdemont avisa els qui ataquen Catalunya per obtenir vots que aviat no ho podran fer perquè serà independent

El candidat de CDC a les eleccions del 26-J, Francesc Homs, s'ha mostrat aquest dijous “dolgut” per l'actitud que està mostrant ERC en els últims dies en campanya electoral.

“No es cap carregada, perquè em deixaria tallar un dit abans de fer una carregada contra ERC, però em sento en la necessitat de fer unes puntualitzacions”. Així ha començat Homs el que de fet sí que ha estat una crítica oberta contra els republicans durant un acte de campanya a la Seu d'Urgell.

El candidat convergent ha reconegut sentir-se “dolgut” per unes declaracions de Rufián on el candidat ha reclamat generositat i pragmatisme a CDC i a la CUP. En aquest sentit, ha lamentat “que se'ns demani a Convergència generositat després que Mas va plegar perquè es pogués fer el govern on hi ha ERC, després que Puigdemont va deixar a corre-cuita l'Ajuntament de Girona, després que alguns aguantem querelles i ens les guardem per a nosaltres i les nostres famílies...”

El diputat de CDC que ha recordat també la ruptura de la federació de CiU i que els republicans “no van ajudar” precisament a solucionar la situació de l'Ajuntament de Girona quan Puigdemont va deixar l'alcaldia ser investit president. “A mi si algú a nosaltres ens diu a aquestes alçades de la pel·lícula que s'ha de ser encara més generós, jo crec que això no és just”, ha reblat.

El cap de llista de CDC el 26-J que ha avisat a ERC que “ara no és el moment de ser equidistant”, sinó que s'ha de donar un missatge “clar” i posar-se al costat del govern després del veto de la CUP als pressupostos.

També ha criticat que Rufián digués que en aquestes eleccions no es tracta de competir entre independentistes, quan el mateix Oriol Junqueras, en canvi, erigia ERC en l'únic partit que pot defensar la dignitat de Catalunya. A més, ha recordant per enèsima vegada que CDC va apostar per repetir la fórmula de Junts pel Sí però van ser els republicans els que no van voler. “Que s'aclareixin”, ha reclamat.

“Si vol guanyar com a partit que guanyi, nosaltres volem que guanyi el país”, ha afirmat.

Finalment, també ha lamentat que Rufián hagi cridat els sobiranistes “a prendre's amb absoluta naturalitat les discrepàncies o visions diferents que poden tenir formacions de signe ideològic diferent”.

Homs ha respost que “no és una visió diferent o un petit detall carregar-se un pressupost”, i ha convidat el cap de llista d'ERC a llegir-se una entrevista recent al diputat de Junts pel Sí Lluís Llach, on constatava que el rebuig de la CUP als comptes era un “error dantesc”. Per Homs, “una cosa és una discrepància i una visió diferent, i una altra és carregar-se els pressupostos”, i el que toca ara és “donar tots plegats un missatge de fermesa”.

La catalanofòbia, un recurs limitat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha avisat aquest dijous aquells que utilitzen Catalunya “com una màquina de fer vots fàcils i barats” que “més aviat que tard” ja no ho podran fer més perquè els catalans seran independents.

En un míting a La Seu d'Urgell, Puigdemont s'ha referit a les declaracions que està fent sobre Catalunya la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, tot i que sense citar-la explícitament. “Davant d'aquells que volen humiliar-nos, trepitjar-nos, aviat s'acabarà aquest recurs que estem veient d'utilitzar sempre Catalunya com una màquina de fer vots, perquè Catalunya esdevindrà un estat independent més aviat que tard”, ha advertit. “L'endemà se'n lamentaran, però serà massa tard”, ha reblat.

Puigdemont ha constatat que la “desesperació” d'alguns partits polítics espanyols fa que “acabi rebent sempre un tercer, que sempre és Catalunya”.

“Si no poden treure les seves grapes del damunt de Catalunya, si no poden reconèixer i respectar l'enorme esforç que fa Catalunya, que no es lamentin que dos milions de persones hàgim decidit donar-nos de baixa del seu estat”, ha afegit.

En clau electoral, Puigdemont ha cridat a “no deixar a mitges” el 26-J allò que els independentistes van començar el 27-S.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

El PSC tornaria a guanyar les eleccions, per davant de Junts i ERC, segons el CEO

barcelona
Estat Francès

Almenys set morts en l’incendi d’un edifici d’habitatges a Niça

Barcelona
judicial

El Suprem confirma la condemna a un mosso que va agredir al periodista Jesús Rodríguez

barcelona
Estats Units

Biden dona positiu en Covid-19 i atura temporalment la campanya

Barcelona

Vilafant es dota d’un reglament de participació

VILAFANT

Retrets d’ERC i Junts a Sánchez per oferir regeneració tard i malament

madrid
Jordi Cordon Pulido
Portaveu de Compromís amb Torroella i l’Estartit (CambTE), a l’oposició

“No veiem clar el projecte de la Fundació Cousteau”

Torroella de Montgrí
ERC denuncia Tolo Moya

ERC denuncia Tolo Moya

estats units

Biden demana la prohibició de l’arma amb què van disparar contra Trump

barcelona