Política

catalunya

procés sobiranista

Rufián avisa la CUP i CDC de l'“enorme capacitat fagocitària” del procés amb qui no és “clar”

El candidat d'ERC considera que tothom és imprescindible per culminar la independència

El republicà recorda a totes les forces sobiranistes que “ara no toca guanyar-nos entre nosaltres” sinó “guanyar un país”

El cap de llista d'ERC a les eleccions del 26-J, Gabriel Rufián, ha advertit tant a la CUP com a CDC que el procés sobiranista “fagocita” els partits que no tenen un posició clara sobre ell.

En un acte electoral aquest divendres al barri de la Teixonera de Barcelona, el candidat republicà ha estat preguntat pel periodistes sobre la dimissió d'alguns membres del Secretariat Nacional de la CUP i ha considerat que hi ha algunes “actituds sectàries” que estan comprometent el funcionament de la formació.

Rufián ha opinat que “és normal que hi hagi debat intern dins dels partits” i ha assegurat que “ERC no es ficarà a casa de ningú”. A més, ha subratllat que “tots som necessaris i la gent de la CUP és, ha estat i serà imprescindible” per avançar cap a la independència de Catalunya, “si bé s'ha de reconèixer l'enorme capacitat fagocitària que té aquest procés sobre qui no és clar”.

En aquest sentit, ha recordat que la CUP ha avalat a l'Ajuntament de Barcelona els pressupostos de dos partits que no són independentistes, Barcelona En Comú i el PSC, mentre que ha rebutjat el seu aval als comptes de la Generalitat del 2016 malgrat ser uns comptes d'un govern independentista.

El cap de llista republicà ha fet una crida al “pragmatisme i generositat” des de totes les forces independentistes: “Ara no toca guanyar-nos entre nosaltres, ara toca guanyar un país, això es fa entre tots o no es fa”.

“No som ningú per jutjar ningú, esperem tenir una CUP i una CDC fortes, perquè el procés continuï endavant amb les absolutes majories parlamentàries que té pers seguir endavant”, ha sentenciat.

En relació a les crítiques del candidat de CDC, Frances Homs, al fet que ERC s'hagi reivindicat en els últims mítings com l'únic partit i com el principal defensor del dret a decidir dels catalans, Rufián no ha volgut polemitzar avui amb el partit d'Artur Mas.

“Tot el respecte per tot el món. Tothom és imprescindible. Tot el respecte pel senyor Homs i cap a l'expresident [Artur Mas] i cap al president [Carles Puigdemont]. Sense el que representa CDC i la CUP el procés no es fa”, ha insistit.

Això no obstant, ha tornat a reivindicar la trajectòria i la coherència d'ERC perquè porta “85 anys defensant els mateix: la república catalana”.

El republicà ha assegurat que desitja el millor a CDC, amb qui ERC comparteix govern a la Generalitat. També ha volgut subratllar que al Congrés els dos partits ténen una “unitat d'acció molt clara” en defensa del procés sobiranista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.