Política

García-Margallo barreja Hitler amb En Comú

El ministre sosté que els votants també s'equivoquen i que el líder nazi va guanyar eleccions

El ministre d'Afers Estrangers en funcions, José Manuel García-Margallo, va recordar ahir, en referència a una possible victòria d'En Comú Podem a Catalunya diumenge de la setmana vinent, que els votants “de vegades s'equivoquen”. I acte seguit va afegir-hi: “Vull recordar que Adolf Hitler va arribar a ser canceller del Reich passant de 12 a 107 escons i, per tant, tenint la majoria a Alemanya”. El ministre va insistir, des de la Seu d'Urgell, que el partit de Hitler va ser “primera força política” i va ser investit canceller el gener del 1933. “Que va guanyar les eleccions no en tinguin cap dubte”, va rematar García-Margallo.

“La millor resposta serà l'ERO que el 26-J la ciutadania farà al govern per fer fora el PP d'una vegada”, va replicar indignat el cap de llista dels comuns, Xavier Domènech, en un míting al vespre celebrat a Lleida davant d'unes 200 persones. L'historiador va atribuir les paraules de Margallo a la “por” d'una altra victòria electoral d'En Comú Podem a Catalunya.

L'alcaldessa de Barcelona i líder d'En Comú, Ada Colau, també va respondre a les declaracions del ministre, amb un missatge a Twitter: “Diuen que quan surt Hitler en una conversa és perquè s'han acabat els arguments. A Margallo se li han acabat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia