Política

MÒNICA LAFUENTE

CAP DE LLISTA DEL PSC AL CONGRÉS PER LLEIDA

“No pactarem amb el PP ni per activa ni per passiva”

“Estic esperançada de repetir l'escó pel PSC i crec que també Paco Boya sortirà elegit senador”

“Si es repeteix la situació es poden fer més coses conjuntament amb la resta de diputats de Ponent perquè és possible un ‘lobby' lleidatà a Madrid”

“La gent valora positivament Pedro Sánchez per la serietat, la coherència i la feina feta”

De partit i experta en agricultura
Mònica Lafuente i de la Torre, llicenciada en dret, casada i de 42 anys, és una dona de partit, ja que des de ben jove ha estat molt implicada en el funcionament del PSC tant a Lleida com a Barcelona. Creu que el partit ja ha tocat fons després d'uns anys convulsos i que ara es recupera. El seu fort és el sector agrari , ja que va ser cap de gabinet del conseller d'Agricultura Joaquim Llena i també va tenir responsabilitats en aquest camp al Parlament i al PSC. També ha estat regidora a Mollerussa, la seva ciutat.

Mònica Lafuente creu que tornarà a sortir elegida com a diputada i defensa a ultrança Pedro Sánchez, a qui veu com l'únic que ha intentat alguna cosa en aquesta legislatura fallida.

Pedro Sánchez, al final, no ha vingut a Lleida. Vol dir que ja necessita reforços?
També m'agrada pensar que si no ha vingut és perquè les coses ens van bé i no calia que reforcés la candidatura. Però, bromes a part, no ha vingut per una qüestió d'agenda.
Es veu altre cop diputada?
En les anteriors eleccions deien que no sortiria elegida i vam obtenir un resultat molt millor del que preveien les enquestes i ara tinc una percepció de la gent amb qui parlem pel carrer que la cosa va millor que aleshores. La veritat és que estic esperançada de repetir l'escó pel PSC i crec que també sortirà Paco Boya de senador.
Què ha canviat?
En aquesta campanya la gent ens acull i ens atén amb més ganes i crec que els ciutadans valoren positivament que Pedro Sánchez ha fet bé les coses i ha intentat formar govern, cosa que altres, com Pablo Iglesias i Podem, no han volgut fer. L'esforç de Sánchez crec que es valorarà i recuperarem vots que potser havien anat a Podem.
Són eleccions presidencials?
La gent triarà quin president vol i crec que dels líders que hi ha ara la gent valora positivament Pedro Sánchez per la serietat, la coherència i la feina feta , mentre que altres o no han fet res o han aturat qualsevol possibilitat de pacte.
Què ha fet aquests cinc mesos com a diputada?
He presentat més de trenta propostes i iniciatives i la pena és que tot i que moltes es van aprovar, en acabar la legislatura han decaigut i s'hauran de tornar a presentar. Hem fet feina sectorial i territorial i també amb altres grups parlamentaris.
I han pactat coses amb altres grups i en canvi no han estat capaços de formar govern?
És el que es pot retreure als diferents grups, menys el PP, que no ha fet res. Si hi hagués hagut acord hauria començat un canvi polític i moltes coses ja estarien en marxa, com per exemple la derogació de la llei Wert.
Ara, per tant, ja hi ha una experiència?
Penso que hem après dels errors i del fracàs polític que ha estat aquesta legislatura fallida i que no pot tornar a passar.
La gent vol que hi hagi govern.
I també ha canviat que ara la gent ja coneix els diferents líders i com han actuat. Ja no es comença de zero.
O sigui, que ara hi haurà pacte?
És el que vol tothom i per part nostra seguirem igual, són altres els que han de canviar. Nosaltres només tenim una línia vermella i és que no pactarem amb el PP, ni per activa ni per passiva. I no per una qüestió de feeling personal sinó per revertir les polítiques del PP.
I amb els altres diputats lleidatans?
Hi ha una bona relació. Tot i els matisos de cada un, crec que si es repeteix la situació es poden fer més coses conjuntament perquè és possible un lobby lleidatà a Madrid. A més, ha coincidit que tots quatre érem nous
i més o menys de la mateixa edat, fet que facilita la sintonia.
El procés català és al debat o s'ha apartat?
Crec que ha perdut força i la gent no t'ho pregunta. Només se'n parla als debats i a preguntes dels mitjans. Però els socialistes sí que tenim clar que de l'encaix de Catalunya a Espanya se n'ha de parlar de forma bilateral, i per això Pedro Sánchez ja ha dit que si és president amb qui primer parlarà serà amb el president Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.