Política

Batet replica a Díaz que “a Espanya no hi ha saqueig entre territoris”

El PSC recorda a Podem que “el canvi” va arribar a les institucions fa 40 anys

Els alcaldes socialistes reivindiquen la centralitat que “Mas ha esmicolat”

“A Espanya no hi ha saqueig entre territoris i els únics que ens roben a tots plegats són persones com Bárcenas o la família Pujol.” És la frase amb què ahir al matí la candidata socialista Meritxell Batet va respondre a la presidenta andalusa Susana Díaz, qui ha acusat els independentistes, però també En Comú Podem, de “voler partir la riquesa” dels espanyols amb la hisenda pròpia. Tenint en compte que la reivindicació d'un nou sistema de finançament per a Catalunya és motiu recurrent d'enfrontament del PSC amb la presidenta andalusa, Batet va voler replicar-li expressament abans de l'acte sobre habitatge. La candidata va reivindicar que “el camí és el de la convivència”, segons l'ACN. Batet és, de moment, l'única líder del PSC i del PSOE que replica Díaz.

Per altra banda, en un debat a la tarda amb els alcaldes socialistes, Batet va carregar contra Podem per atribuir-se la representativitat del canvi: “El canvi i el poble no han arribat a les institucions amb ells. Van arribar amb els socialistes als primers ajuntaments democràtics.” Batet reivindica “la més gran de les transformacions urbanes i socials”, que recorda que els socialistes van iniciar. Per això diu que cal tenir un model de societat, d'urbanisme, de civisme i de cultura com té el seu partit, segons ella. Els alcaldes que la van acompanyar en el debat de la tarda van reivindicar la centralitat del PSC que, segons el tinent d'alcalde barceloní Jaume Collboni, el país ha perdut perquè Mas ha fet gran el “nen malcriat” de la CUP. La tinent d'alcalde gironina Sílvia Paneque va reivindicar el compromís del PSC amb la governabilitat de la ciutat davant d'una ERC “que volia governar des de l'oposició” i d'una CUP “confortable en la seva puresa ideològica”.

No es va gestionar bé la bombolla

La candidata catalana admetia al matí que els governs de Zapatero no van gestionar bé els darrers anys de la bombolla immobiliària en una de les autocrítiques més explícites que s'han fet sobre la qüestió al si del PSOE: “El govern socialista va gestionar de manera insuficient o deficient” aquest afer, segons va dir Batet en la presentació de les propostes d'habitatge. La cap de llista va recordar que la bombolla s'inicia als mandats d'Aznar, qui la va convertir en “el miracle de l'economia”, però que el PSOE no va reaccionar, després, com se'ls exigia per afrontar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.