Política

SERGI MIQUEL

NÚMERO 2 AL CONGRÉS PER CDC PER A LA CIRCUMSCRIPCIÓ DE GIRONA

“Anem a Madrid sabent que estem fent les maletes”

El candidat subratlla que Catalunya s'independitzarà i que “estem en el temps afegit”

És del parer que mentre les decisions que es prenguin al Congrés o al Senat afectin Catalunya, els polítics catalans han de ser-hi, ja que no fer-ho, afirma, és “temerari”

Espera que les obres s'acabaran abans de proclamar la independència

Secretari general de la JNC i regidor a Llagostera.
Convergència ha presentat una llista equilibrada entre l'experiència i una profunda renovació. La principal prova és que en el número dos al Congrés, que al desembre ocupava Elena Ribera, de Demòcrates, hi anirà Sergi Miquel, que té 26 anys i és secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Llagostera. Dissenyador del producte, Miquel ha estat sempre vinculat al món del lleure infantil a Llagostera. Va ser president de l'Associació cultural Papu Tisores. És soci d'Òmnium Cultural i d'Esplac.
Si participem d'una investidura ha de ser a canvi d'alguna
cosa gran, com un referèndum pactat
Com s'ho faran per motivar l'electorat? Perquè no està gaire animat.
El que diferencia aquestes eleccions i les del desembre passat és que tenim president i tenim govern de la Generalitat. Per tant, tenim més motius per felicitar-nos pel procés i per les majories que hem pogut articular des del setembre. Si mirem enrere, veurem que hi havia un estat de desànim al país. Arran de la investidura de Carles Puigdemont i d'altres accions determinades creiem que hi ha prou motius per a l'esperança, la satisfacció i la il·lusió.
Vostès que defensen la independència de Catalunya, què fan, anant a Madrid?
Ser a Madrid és tan important com ser aquí. És una de les coses que hem de saber explicar bé. Podríem decidir que renunciem a tot allò que es decideix a Madrid i anar per lliure, però encara no tenim les eines preparades perquè això sigui així. Mentre les decisions que es prenguin al Congrés o al Senat afectin Catalunya, hi hem de ser. Seria molt temerari renunciar-hi.
Però cada vegada és més evident que els catalans estem aïllats, marginats, a Madrid.
És possible que si hi ha algun moment de la història en què això hagués de passar, és aquest, perquè és evident que estem en el temps afegit. Quan anem a Madrid sabent que estem fent les maletes o recollint les coses que hi tenim per marxar, és cert que tenim una sensació de provisionalitat i no de fer un projecte. És normal que hi sigui, i per a les dues parts.
Aquesta provisionalitat és a curt o llarg termini?
Dependrà de com gestionem els últims esdeveniments i els immediatament propers. Perquè la configuració del Congrés l'endemà de les eleccions marcarà moltes coses i el ritme que portarem aquí.
Què veurem abans: la independència o la finalització de les obres de l'N-II?
Espero que l'hagin arreglat abans, perquè si no ens tocarà fer-ho a nosaltres. Esperem que puguem marxar en catorze mesos amb les obres fetes. Però allà hi ha molta feina a fer, perquè han estat molts anys de deixadesa i menysteniment envers les comarques gironines.
Hi ha marge per treballar per a la demarcació, i en definitiva per a Catalunya, des de les institucions espanyoles?
Un escenari en què no hi hagi una majoria absoluta del PP obre la porta perquè els grups catalans puguin dir-hi la seva i hi hagi joc. Nosaltres ja hem explicat els punts de partida i els mínims que volíem per donar suport a la investidura d'algun dels candidats que ho proposessin, i a partir d'aquí hi ha molt de marge. Si participem d'una investidura d'un govern espanyol, en el moment que ens trobem aquí ha de ser a canvi d'alguna cosa gran, com un referèndum pactat. Si aquest punt ja no es pot ni discutir, doncs no té sentit que ens asseiem a parlar de res.
En aquest temps que estaran
a Madrid fins a assolir la independència, quines són les seves prioritats per a les comarques gironines?
Abans n'he apuntat una de molt important, que són les obres de l'N-II. Aquí hi ha un marge per exigir i per demanar que hi hagi celeritat per arreglar les coses. Una altra d'important, de la qual actualment no es parla
gaire, és l'aeroport de Girona, una infraestructura compartida que té una incidència molt clara en el turisme de la demarcació. A banda, també la deixadesa del govern espanyol en altres aspectes com els equipaments culturals o el parc d'habitatge públic.
CDC és un dels grups que ha renovat més les llistes per a aquestes eleccions. Quina lectura en podem fer?
De la consulta del 21 de maig vam extreure, entre d'altres conclusions, que al partit li
faltava una sacsejada en molts aspectes, i un d'aquests és
que la ciutadania necessitava veure cares noves i tenir altres referents per poder engrescar més gent amb el nostre projecte
i perquè ens donin suport electoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona