Política

POLÍTICA

Homs retreu a ERC que fes Montilla president

Mas, sobre CUP: “Donaven lliçons de bona política i han acabat barallats” Homs retreu a ERC que fes Montilla president

El candidat de CDC a les eleccions del 26-J, Francesc Homs, ha recriminat deu anys més tard a ERC que fes José Montilla president. “Aquesta és la coherència en la defensa de Catalunya que han tingut alguns”, ha apuntat en un míting a Tortosa en el desè aniversari del referèndum sobre l'Estatut. Homs ha recordat que els republicans, com el PP, van demanar el vot en contra, però després van fer un segon tripartit, “que era evident que era un projecte d'independència”, ha ironitzat. També ha carregat contra Podem, acusant-lo de cometre el “pecat” de Susana Díaz “d'anar a arreplegar quatre vots a les esquenes dels catalans”. El president de CDC, Artur Mas, ha cridat a donar suport els que “donen la cara”, en contrast amb els que “donaven lliçons d'ètica i ara es barallen”.

Homs ha aprofitat l'efemèride del desè aniversari del referèndum sobre l'Estatut per recordar que tant ERC com el PP reclamaven el vot en contra del text, encara que per motius diferents. “I després què van fer? Uns carregar-se l'Estatut i els altres van fer Montilla president, que era evident que era un projecte d'independència, com tots sabem”, ha etzibat el candidat, que ha constatat amb ironia que “aquesta és la coherència en la defensa de Catalunya que han tingut alguns”. El convergent ho ha contrastat amb l'actitud del seu partit, que “ha defensat sempre Catalunya de forma insubornable”, apostant sempre per l'Estatut tot i ser a l'oposició, fins que va ser retallat pel TC.

Mas, contra la CUP

L'expresident de la Generalitat i líder de CDC, Artur Mas, ha retret aquest dissabte a la CUP que “sigui molt valent donant consells” però a l'hora de la veritat “s'amagui”, i ha remarcat que després de donar “lliçons d'ètica i bona política” han acabat al final “barallats”.

Mas s'ha referit així a la crisi interna de la CUP en un míting a Tortosa (Baix Ebre) amb el cap de llista de CDC al Congrés per Barcelona, Francesc Homs, i per Tarragona, Ferran Bel.

“Alguns donaven lliçons d'ètica i bona política i han acabat barallats entre ells”, ha afirmat l'expresident català en al·lusió a la CUP, formació que el va descavalcar de la Presidència de la Generalitat.

També l'expresident ha reivindicat a CDC com els que “donen la cara i fan la feina” davant d'altres -CUP- que “sempre són molt valents donant consells i recomanacions” però “a l'hora de la veritat s'amaguen”.

En aquest sentit, ha cridat a identificar “les bones actituds”, les que “sobresurten i representen al conjunt del país”.

Així, Mas ha apel·lat a “no desaprofitar” l'oportunitat del 26 de juny per propiciar que CDC pugui ser “decisiva” al Congrés i “tingui la paella pel mànec” de la política espanyola, posant a valor que és el partit que “més se l'ha jugada sense calcular el benefici de partit ni les comoditats personals”.

Per mobilitzar el vot, l'expresident ha recalcat la importància de tenir un diputat més o menys i ha fet al·lusió a les catalanes del 27S, quan un parlamentari no va caure del costat de Junts pel Sí i això “ha acabat generant problemes” en el procés sobiranista.

El president de CDC també ha assenyalat que una de les raons per les quals avui dia existeix aquest procés independentista és perquè hi va haver gent que va veure en la sentència de l'Estatut “una presa de pèl”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.