Política

POLÍTICA

Rivera afirma que a Catalunya cal “partir-se la cara” per parlar en castellà

El candidat de Ciutadans alerta sobre la polarització de la campanya i reivindica C's com “el canvi sensat”

El líder de C's, Albert Rivera, ha assegurat aquest dissabte que a Catalunya cal “partir-se la cara literalment” per poder parlar en català i en castellà, i per veure partits de la Selecció Espanyola al carrer.

Ho ha dit en un acte a Sevilla al costat del pont de Triana, sobre el Guadalquivir, davant d'unes 400 persones, on ha criticat la decisió de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de no permetre la instal·lació de pantalles gegants per seguir els partits de la Selecció.

“Vinc d'una terra on has de partir-te la cara literalment per defensar la igualtat de tots els espanyols, per dir que un català i un andalús són iguals, per poder parlar en català i en castellà, o per veure un partit de futbol al carrer”, ha assenyalat.

Rivera ha instant els ciutadants a que el pròxim 26-J vagin les urnes confiant en “l'Espanya de les oportunitats” i que no ho facin ni “des de la por” ni “des de la venjança”, com ha dit que volen “els extrems”. En aquest sentit, durant el seu acte electoral d'aquest dissabte a Sevilla, Rivera ha alertat front a la polarització de la campanya i ha reivindicat C's com la formació “del canvi sensat”. El candidat ha dit que el pròxim 26-J els votants es juguen no només el repartiment dels escons sinó “aixecar de nou Espanya”. Al respecte ha dit que en aquests comicis els ciutadans no han de deixar “que els extrems vagin a les urnes” perquè l'Estat “no es pot permetre un altre bloqueig de sis mesos”. Rivera ha advertit que si alguna formació vol que el populisme guanyi les eleccions “la recepta és que tot continuï igual”.

“Alguns volen blocar el país pensant en més en els seients que no en Espanya”, ha asseverat. Front a això, ha dit que C's és l'únic partit que pot frenar el populisme i posar en marxa la regeneració perquè té “les mans netes i lliures”. Rivera ha comparat el seu partit amb “aquell jugador que entra per la banda, després de l'esgotament de la vella política, amb un partit lleig, i que finalment acaba bé”.

El candidat de C's ha demanat un gran resultat perquè “hi hagi canvi, esperança i il·lusió” i ha afirmat que “Espanya no és ni una suma de lletres ni 350 escons”. Rivera ha reiterat que no governarà “de la mà dels que volen trencar Espanya” i que no cal un referèndum per a Catalunya sinó una reforma de la Constitució.

El líder ‘taronja' ha assenyalat que alguns diuen que l'Estat espanyol està abocat a la polarització i als fracassos però que davant d'això ell creu que les crisis són oportunitats perquè C's és el garant que “ni la corrupció ni el populisme” arribin al govern.

“Calen nou governs, nous equips, noves polítiques i un canvi de cicle, perquè ja s'està esgotant aquest model”, ha dit Rivera que ha demanat votar “amb el cap i amb el cor” perquè “des de la por i amb set de venjança no anem a canviar el país, l'anem a deixar pitjor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia