Política

POLÍTICA

Puigdemont demana “donar un missatge clar” a les urnes que permeti als catalans “revalidar” la qüestió de confiança

El president de la Generalitat assegura que després del 26-J “estarem més a prop de la independència que mai”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat als catalans que, a través de les urnes, llancin un “missatge clar” a l'Estat aquest 26-J. “Si no fallem, donarem un impuls definitiu a la qüestió de confiança i aconseguirem que aquesta no sigui dels 135 diputats del Parlament, sinó que sigui revalidada per la gent de Catalunya”, ha assegurat Puigdemont.

El president ha participat aquest dissabte en un acte de campanya a Llagostera (Gironès) i ha avançat que, després de la jornada electoral, “estarem més a prop de la independència que mai”.

El president de la Generalitat ha donat suport al candidat gironí, Jordi Xuclà, en un acte que s'ha celebrat al Casino de Llagostera. Durant el míting, Puigdemont ha assegurat que, si els catalans no fallen, donaran un “impuls definitiu a la qüestió de confiança” a la qual se sotmetrà després del veto de la CUP als pressupostos, i s'aconseguirà que “aquesta no sigui dels 135 diputats del Parlament, sinó que la revalidi la gent de Catalunya”.

Puigdemont ha apel·lat directament els votants del territori a donar suport a CDC i al procés. “Els deures, especialment, els hem de fer la gent de les comarques gironines”, ha assegurat. I hi ha afegit: “A partir del 26 de juny, estarem més a prop de la independència que mai”.

“Donar un disgust a Madrid”

Com ja va fer aquest divendres a Figueres, on va participar en un acte electoral amb Francesc Homs, el president de la Generalitat ha recordat que “als catalans no ens agrada deixar les coses a mitges” i per això ha apel·lat a donar “un disgust a Madrid” a través de les urnes. Això permetrà –ha dit- deixar clar “als qui no ens coneixen prou i ens menystenen” que “allò que vam començar el 27 de setembre, ho acabarem”.

Puigdemont ha subratllat que aquest dissabte volia ser a l'acte de Llagostera no només per donar suport a Jordi Xuclà, a qui fa “molts anys” que coneix, sinó també per recolzar el número 2 de la llista per Girona, Sergi Miquel. Amb 26 anys, aquest regidor de Llagostera podria convertir-se en un dels diputats més joves al Congrés si CDC revalida a la demarcació els resultats del 20-D.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia