Política

Rajoy apel·la als votants d'Unió i de Ciutadans per recuperar l'escó de Lleida

El candidat del PP posa d'exemple la CUP per alertar del “patiment” que implica pactar amb “extremistes”

Insisteix en el seu rebuig al referèndum

Mariano Rajoy considera que Lleida és un exemple del que passa quan l'elector “dilapida” el vot amb Ciutadans: que el PP perd representació mentre que els d'Albert Rivera són incapaços d'aconseguir-ne. Un fenomen que, segons subratllava, el 20-D es va donar en vint-i-cinc circumscripcions. “Un vot a Ciutadans que no ha servit per a res”, reblava. El candidat popular es va traslladar ahir a la capital catalana per insistir en el seu discurs de la necessitat de capitalitzar tot el vot “moderat” com a única sortida per barrar el pas als extremistes. I, en aquest sentit, si bé Rajoy no ho va fer explícit –sí que ho van fer dirigent del PP de Lleida– considera cabdal pescar no només en aigües de C's, sinó també en les d'Unió –ara que no es presenta–, desentenent-se de la crida de Josep Antoni Duran i Lleida perquè el seu electorat s'abstingui en aquestes eleccions generals.

En aquest sentit, el dirigent espanyol va incidir que combatre la “radicalitat” és el gran objectiu del PP el 26-J i és per això que gairebé va implorar a l'electorat de Lleida, i per extensió al de la resta de l'Estat, que aquesta vegada no es deixin engalipar per C's i “concentrin” tot el vot en les sigles populars.

Tot i trobar-se a Catalunya –i de fet, és la segona i darrera aparició que farà al territori durant la campanya electoral–, el president de l'executiu espanyol en funcions no va aprofitar per acarnissar-se amb el procés. Més enllà d'insistir en la unitat d'Espanya, la sobirania i el rebuig al referèndum tot clamant que “la igualtat de tots els espanyols no es toca!” –afirmació que va provocar els aplaudiments de l'auditori–, Rajoy va fer una lleu referència a la situació del govern de Puigdemont sentenciant que “qui pacta amb radicals, acaba patint els radicals”.
I en aquest punt va insistir que, com passa a Catalunya, “es pateix l'acord amb la CUP, que ha impossibilitat que en aquests moments la Generalitat tingui uns pressupostos absolutament necessaris per a la gent”.

Contra Colau

Rajoy va utilitzar el cas del govern català com a fil conductor per presentar-lo com un model que s'ha d'evitar que s'estengui a La Moncloa en el supòsit que Podem i el PSOE rubriquin un pacte després del 26-J. Seguint amb les referències al que pot passar si els radicals arriben al poder, Rajoy va recordar els casos de Barcelona, amb Ada Colau, i de Madrid, amb Manuela Carmena, uns governs dels quals va denunciar que, al seu parer, han paralitzat diversos projectes empresarials cabdals per a la creació de llocs de treball. Per tot plegat va reblar que no seria bo que aquesta mena d'“espectacles” es traslladin a la presidència de l'executiu espanyol.

Després d'una visita a
la Seu Vella, Rajoy es va traslladar al recinte de la Llotja per celebrar el míting. La seva intervenció va ser interrompuda per membres de la PAH, que van cridar contra la política de desnonaments. Van ser desallotjats de manera immediata sense cap incident. I el candidat del PP fins i tot va aprofitar-ho per fer broma exigint a
Pablo Iglesias que no li enviï més manifestants: “Si més no que ens els enviï més tard, perquè ells seran més feliços i nosaltres, també.”

LES FRASES DE RAJOY

Qui pacta amb radicals acaba patint els radicals, com a Catalunya amb la CUP, que ha impedit que hi hagi pressupostos
Hi ha vint-i-cinc províncies on, com el cas de Lleida, el vot a Ciutadans no va servir de res. La divisió del vot és el pitjor que pot passar als moderats
Som l'Espanya moderada, la que no vol governs a la grega i a la veneçolana, la que derrotarà els extremistes i els radicals


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia