Política

Eleccions 26-J

CDC avisa ERC que si manté l'equidistància amb la CUP el govern de Junts pel Sí en pot sortir “perjudicat”

Homs reclama als republicans que aclareixin si tenen a l'agenda fer un govern d'esquerres

El candidat convergent creu que anar per separat a les eleccions difumina l'objectiu de la independència

El candidat de CDC a les eleccions del 26-J, Francesc Homs, ha tornat a retreure a ERC la que considera una actitud “equidistant” respecte de la CUP, i aquesta vegada ho ha vinculat amb el govern.

“Quan diuen que se senten tan propers a la CUP, quin joc estan fent? El que haurien de fer és ser molt rotunds sobre les decisions de la CUP i no ser equidistants, perquè sinó qui en pot sortir perjudicat és el govern de Junts pel Sí”, ha reclamat Homs aquest dilluns en una entrevista a Catalunya Ràdio.

El cap de llista convergent creu que els republicans s'han equivocat buscant “protagonisme” en aquesta campanya electoral i ha instat ERC a aclarir si té una sola agenda, la independència, o bé en la seva agenda hi ha formar un govern d'esquerres.

Per Homs, el fet que CDC i ERC es presentin per separat a les eleccions “difumina” l'objectiu del 26-J. “Si haguéssim anat junts, no seria una qüestió de si PP sí o PP no, seria el debat sobre la independència sí o no”, ha argumentat.

En aquest sentit, ha tornat a criticar ERC per haver volgut “marcar perfil” en aquestes eleccions perquè, al seu parer, ara no és el moment de fer-ho. Segons ell, ara cal defensar Catalunya i “tenir clares les prioritats”.

“Que ERC vol quedar primer per davant de CDC, que li aprofiti i gaudeixi, a mi no em sap greu això. El que em sap greu és que no hi hagi una agenda claríssima subordinada a la qüestió de la independència”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.