Política

Detingut a Gibraltar el president de Vox Madrid per desplegar una bandera espanyola gegant al penyal

El secretari general de la formació i candidat el 26-J, Javier Ortega Smith, surt nedant de l'enclavament britànic per evitar ser arrestat

El president del partit Vox a Madrid, Nacho Mínguez, ha estat detingut aquest dilluns a Gibraltar per desplegar una bandera d'Espanya gegant a la banda nord del penyal, segons ha explicat el mateix partit aquest dilluns en una nota de premsa.

La formació presidida per Santiago Abascal ha anunciat el desplegament de la bandera al territori britànic a través de les xarxes socials amb un missatge i un vídeo on es veu diverses persones que despleguen la bandera a la zona alta de Gibraltar. “Missió complerta! Bandera d'Espanya de 200 metres al cim de Gibraltar”, ha escrit Abascal en un missatge al seu compte de Twitter .

Segons Vox, que descriu l'acte com una “gesta”, diversos militants del partit han entrat aquest matí a Gibraltar amb una bandera de 18 per 11 metres. Entre els integrants del grup hi havia el secretari general i candidat per Madrid a les eleccions del 26-J, Javier Ortega Smith, i el president de la formació a Madrid, Nacho Mínguez.

A primera hora de la tardahan desplegat la bandera, que ha estat penjada durant uns 20 minuts, fins que membres de la Royal Gibraltar Police l'han retirada. Després, la policia gibraltarenya ha detingut Nacho Mínguez.

Ortega Smith ha entrat i sortit de la colònia nedant per evitar ser identificat a la reixa que separa el territori britànic de l'Estat, ja que existeix contra ell una ordre de detenció per un altre incident protagonitzat a Gibraltar el 2014, segons la versió del partit.

Vox considera “intolerable” la detenció de Mínguez, perquè “desplegar la bandera d'Espanya no és delicte ni en sòl espanyol, com [al seu parer] és Gibraltar, ni en sòl europeu”.

El partit explica que amb aquest acte ha volgut “reivindicar que mai desistirà fins recuperar la plena sobirania espanyola del Penyal”.

L'incident protagonitzat per membres d'aquest partit extraparlamentari arriba després d'una pujada de to en les declaracions del govern i alguns partits espanyols sobre la sobirania de Gibraltar, arran del referèndum sobre la permanència del Regne Unit a la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia