Política

Mas avisa que no hi haurà independència si CDC “falla” el 26-J

El líder convergent crida a reforçar Puigdemont i a aprofitar l'eventual debilitat del proper president espanyol

El president de CDC, Artur Mas, ha avisat aquest dilluns que difícilment hi haurà independència a Catalunya si CDC “falla” a les eleccions generals espanyoles del proper 26 de juny.

En un míting a Sabadell, l'expresident de la Generalitat ha demanat el màxim suport el 26-J per a la seva formació perquè, segons ell, CDC pot arribar a ser decisiva i pot evitar que es “governi contra Catalunya”. Segons ell, Convergència pot impedir que l'executiu espanyol vagi cada setmana al TC “a carregar-se coses que són importants per als catalans” i pot aconseguir que es construeixin les infraestructures que són claus per al país.

Però sobretot, Mas ha reclamat suport per reforçar el seu partit també en clau del procés català. En aquest sentit, ha argumentat que “algun força molt de l'extrem pot fallar”, però “CDC ha de tenir unitat interna, ser forta i no fallar, perquè si fallés Convergència aleshores sí que difícilment hi haurà independència. I això també està en joc el 26-J”. “Si falla algun extrem pot arribar la independència, però si fallés Convergència s'ha acabat”, ha sentenciat.

El líder convergent també ha fet una crida a fer costat al president Carles Puigdemont, i més tenint en compte que el més probable, ha dit, és que a Madrid hi hagi un govern i un president “dèbils”.

“Si ara tenim la possibilitat gairebé certa que a Madrid hi hagi un president dèbil, fem que a Catalunya hi hagi un president fort, perquè després se l'haurà de jugar, haurà de tenir el lideratge”, ha insistit. Mas ha precisat que “un president fort vol dir votar CDC” i que aquest és l'únic vot “decisiu i útil”.

Convergència és “garantia”, segons ell, que quan arribin els moments difícils se la “jugarà sense càlculs partidistes”, i ha posat d'exemple el 9-N o la formació de Junts pel Sí, que es va fer “també perquè la gent de Convergència va esperar fins a l'últim minut”.

També Homs ha demanat el suport a CDC per donar força a Puigdemont, que ha de liderar un procés “delicat” i que ha tingut la determinació de respondre amb “confiança” quan s'ha trobat amb “l'atzucac i l'entrebanc” de la CUP. Així mateix, ha apel·lat a votar Convergència per fer fora el PP de la Moncloa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia