Política

Una nova potabilitzadora a Osona nord

Al mes d'abril es va estrenar la nova estació potabilitzadora d'aigua que abastirà sis pobles d'Osona nord. Un dels municipis per als quals aquesta instal·lació era més necessària és Torelló. Des que l'any 2000 es van detectar compostos tòxics als pous situats a la zona esportiva que abastien d'aigua Torelló, i es van haver de deixar d'utilitzar, el municipi ha patit per l'aprovisionament sobretot en èpoques de sequera. Tot i que el problema de l'aigua a Torelló ve de lluny, ha estat en aquest darrer any quan ha tornat a ser d'actualitat. Més enllà de la posada en marxa de la potabilitzadora, al mes de març es va conèixer la sentència per a dos dels exdirectius de les empreses Covit i Vemsa, acusades de ser les contaminants. En el darrer any, el debat de si la gestió de l'aigua a Torelló ha de passar a ser pública també ha agafat força.


La sentència als responsables de la contaminació dels pous –detonant del problema de l'aigua a Torelló– ha arribat quinze anys després dels fets i, per a entitats com ara el Grup de Defensa del Ter i el mateix Ajuntament, la sanció, que consisteix a indemnitzar amb 82.712 euros l'Ajuntament de Torelló i amb un milió l'ACA, no és suficient tenint en compte que no es repara el mal comès i que es va posar en risc la salut pública. D'altra banda, els primers mesos d'entrada en funcionament de la potabilitzadora han estat marcats per les queixes dels usuaris pel mal gust i la mala olor de l'aigua que arriba a les cases. Aquest any, la presència de geosmina al riu Ter ha estat més elevada i la potabilitzadora encara no té tots els elements per eliminar-la del tot. Malgrat les molèsties, l'aigua és del tot apta per al consum i l'ús humà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia