Política

El nou centre cultural, una prioritat de mandat

El projecte d'aquest futur equipament ha començat a caminar per esdevenir una referència

La preservació de la vall de Rials fa un altre pas endavant

Andreu Francisco (ERC-SxA) va aconseguir revalidar per tercera vegada
l'alcaldia d'Alella pels republicans des que hi va accedir per primera vegada al 2003 fent tàndem amb La Garnatxa. A més, la formació liderada per Francisco va aconseguir un regidor més (7) que en els anteriors comicis locals del 2011, quan va aconseguir sis representants.

L'alcalde va afrontar aquest nou mandat amb un projecte clau: el nou centre cultural del municipi. Quan sigui una realitat, aquest espai disposarà d'una superfície construïda de més de 2.000 m², situat entre els carrers de Santa Madrona, Santa Teresa i la plaça de Can Patatina, i dividida en planta baixa i dos pisos (més una part subterrània vinculada a l'espai escènic). L'edifici serà una sala polivalent d'un total de 800 m² que inclouen la sala, l'espai escènic, el magatzem i els camerinos.

La sala estarà dotada de grades retràctils i un ampli espai escènic, amb capacitat per a 300 persones assegudes i entre 500 i 600 de peu dret amb les grades retràctils recollides. El nou equipament disposarà de dues sales més destinades a l'escola de dansa, amb els vestidors corresponents, una sala de música i tres bucs d'assajos. El projecte aprovat preveu destinar un espai de prop de 300 m² per a ús social del Casal d'Alella. L'equipament també disposarà d'una altra sala polivalent, més petita, amb una capacitat de 60 o 70 persones, a més de despatxos. La intenció és que aquest projecte sigui una realitat a finals del 2017.

En aquest primer any de mandat, Alella també ha vist la reconversió de la ruta de la DO Alella per a visites temàtiques, amb el vi com a principal reclam, i com s'instal·lava al municipi el seu segon establiment hoteler: un element clau per potenciar l'enoturisme a la zona. També durant aquest primer any, el municipi va veure com es feia un pas més per a la preservació de la vall de Rials. I és que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va fer pública una sentència en què es tomba la impugnació que l'empresa Rials SL havia fet contra el pla territorial metropolità de Barcelona en el qual es protegia la vall de Rials perquè no es pogués urbanitzar.

Per contra, l'arribada de persones d'ètnia gitana, que fugien del conflicte de la Mina i Sant Roc i que van ocupar alguns habitatges del municipi, va provocar malestar entre alguns veïns.

les claus

El centre cultural

Sens dubte, un dels projectes estel·lars del mandat que ha començat a caminar durant aquest primer any.
El nou espai ocuparà una superfície de més de 2.000 m2 i estarà situat en ple centre del municipi.

La vall de Rials

Una sentència de TSJC tombava una impugnació feta per l'empresa Rials SL
i suposa un pas més per al manteniment de la vall.

EL CONSISTORI

Es confirma l'hegemonia d'ERC

ERC-SxA va obtenir set regidors, fet que confirma l'hegemonia dels republicans. A molta distància, Gent d'Alella va obtenir dos representants. La resta de forces presents al consistori (CiU, APA-CUP-PA, PP i AP-CP) només van treure un edil. No obstant, AP-CP forma part del govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Rull rep Wagensberg al Parlament després de sis mesos a l’exili pel cas Tsunami

barcelona
Pròxim Orient

Hezbol·là llança desenes de coets contra el nord d’Israel

Barcelona
Política

La cúpula d’ERC ja sabia al febrer l’autoria dels cartells i ho va intentar tapar

barcelona
política

El delicte d’injúries a la corona serà refet sense una derogació de la llei mordassa

madrid

Arrenca l’Eurocambra més dividida

Brussel·les
guerra a gaza

Israel mata quaranta persones més en zones “humanitàries”

barcelona
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona