Política

Municipal

Palafolls, l'anècdota que marca el mandat

El PSC torna a incorporar ICV-EUiA per tenir majoria absoluta i sonda C's

La polèmica per la desfilada d'exlegionaris ha posat el poble en el mapa

Palafolls ha viscut el primer any del mandat 2015-2019 amb un bon grapat de conflictes a la taula. El més mediàtic i el que ha projectat el municipi a l'exterior ha estat el de la desfilada dels exlegionaris durant la Setmana Santa, que ha acabat amb una reprovació a l'actitud del regidor del PP, Óscar Bermán, també confrare major de l'entitat, per haver desobeït la prohibició expressa del ple de la presència del cos militar. La tensió històrica entre l'alcalde, Valentí Agustí (PSC), i el portaveu popular ha arribat a cotes límit, sobretot després que Agustí hagi hagut de declarar com a investigat sota l'acusació de malversació i prevaricació per unes obres suposadament adjudicades a dit. Un cas que l'any 2010 va destapar el mateix Bermán i que encara no s'ha resolt.

Prèviament a la creixent judicialització de la política a l'Ajuntament de Palafolls, les urnes van tornar a atorgar al PSC una còmoda victòria en les darreres eleccions municipals. Agustí, però, va tornar a reeditar amb ICV-EUiA el pacte que li garantia la tranquil·litat de la majoria absoluta i darrerament ha anunciat que cerca d'integrar també C's. Aquesta formació es va estrenar al consistori el maig del 2015 coincidint amb la sorprenent desaparició de CiU de la representació municipal. ERC, com a cap de l'oposició, ha estat la formació més activa pel que fa a propostes, però la manca d'empatia amb el govern ha impossibilitat fins ara una col·laboració més estreta.

Quant a projectes, l'Ajuntament ha encarat aquest any un dels més complicats: l'esperada urbanització de Ciutat Jardí, que ha aixecat les crítiques dels veïns per la important aportació econòmica que han de fer. En l'àmbit econòmic, l'ampliació de les instal·lacions del gegant Inditex i l'obertura de dues botigues més –la cinquena de la marca Inditex i la primera de l'arenyenca Cóndor– amb personal provinent del centre especial Molí d'en Puigvert han estat alguns dels punts més destacats. Al calaix queden per desenvolupar nous habitatges socials i la millora de l'enllumenat públic.

les claus

Els legionaris

Ha estat l'episodi més mediàtic de l'any i, malgrat la prohibició de l'Ajuntament, pot tornar a repetir-se l'any vinent

Judici a l'alcalde

Valentí Agustí va declarar com a investigat acusat de prevaricació i malversació de fons públics. La denúncia correspon al 2010

Brots en l'economia

Inditex manté el seu lligam amb Palafolls, ha augmentat la capacitat de les instal·lacions de la marca Bershka i ha optat per les botigues outlet vinculades al projecte social del Molí d'en Puigvert, on també s'hi ha afegit Cóndor

Ciutat Jardí

Les obres de millora i condicionament dels carrers de la urbanització Ciutat Jardí que han de pagar els propietaris de les parcel·les han aixecat la polèmica. ERC defensa que no seran prou i que es necessita més inversió

Vendre patrimoni

El govern ho proposa per obtenir diners i destinar-los a equipaments

EL CONSISTORI

C's s'estrena i CiU desapareix

Palafolls va incorporar a les darreres eleccions el primer regidor de Ciutadans del municipi. Paral·lelament, les urnes van castigar una formació històrica, CiU, que va perdre la representació. ERC va duplicar el nombre de regidors, de dos a quatre, i el PP va baixar de dos a un.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia